Σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το χώρο σας; Η αλλαγή και μόνο του χρώματος στους τοίχους είναι αρκετή για να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει διαφορετικό. Αλλά τι χρώμα να επιλέξετε, στην περίπτωση που θέλετε να είστε μέσα στη μόδα;

Οι ειδικοί σε θέματα χρωμάτων μίλησαν στο Woman and Home και αποκάλυψαν τις τάσεις στα χρώματα που πρέπει να προσέξετε το 2023.

Χρυσό, ελαφρύ πράσινο

Η Dulux, μία από τις κορυφαίες μάρκες χρωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε πρόσφατα το Wild Wonder ως το πολυπόθητο χρώμα Dulux της χρονιάς 2023. Σε μια κιτρινωπή απόχρωση με νότες πράσινου στοχεύει να μας «συνδέσει με τους κύκλους της ζωής, δημιουργώντας μια αίσθηση ενέργειας και θετικότητας».

«Το χρώμα της χρονιάς 2023 είναι αυτό το πανέμορφο χρώμα που ονομάζεται Wild Wonder», εξηγεί η Marianne Shillingford, δημιουργική διευθύντρια της Dulux. «Μια εκπληκτικά οργανική απόχρωση που ταιριάζει με τα πάντα. Μοιάζει με λοβό καρδάμου, έτσι θα το περιέγραφα καλύτερα -ένα όμορφο χρυσό, λεπτό πράσινο».

Εμπνευσμένη από τη φύση, αυτή η απαλή απόχρωση είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός γειωμένου χώρου σε οποιοδήποτε δωμάτιο, όπου νιώθουμε ένα με τα στοιχεία και πιο κοντά στον έξω κόσμο -η επιθυμία μας να είμαστε πιο κοντά στη φύση έχει εδραιωθεί ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Αυτή η απαλή απόχρωση θα μπορούσε να θεωρηθεί το νέο πράσινο του φασκόμηλου για την παλέτα διακόσμησης, προσφέροντας μια ήπια προσέγγιση στη χρήση αποχρώσεων που μιμούνται τη φύση μέσα στο σπίτι.

Πληθωρικό κοραλλί

Το χρώμα της χρονιάς 2023 του δημοφιλούς brand χρωμάτων Benjamin Moore είναι το Raspberry Blush. Αυτή η πληθωρική απόχρωση του κοραλλί απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν τους τοίχους τους πιο εκφραστικούς, όπως εξηγεί η Helen Shaw, διευθύντρια της Benjamin Moore. «Για το 2023, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα στο χρώμα -ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα σίγουρο βήμα προς τα εμπρός με τις χρωματικές μας επιλογές για να αγκαλιάσουμε πραγματικά τη μεταμορφωτική δύναμη του χρώματος», εξηγεί στο Woman and Home.

«Το Raspberry Blush είναι το είδος του χρώματος που παίρνει το κέντρο της προσοχής και θέλει να γίνει αντιληπτό. Το να κάνουμε τη βουτιά σε βαθιά, κορεσμένα χρώματα μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά όταν έχουμε γίνει τόσο άνετοι με εντελώς ουδέτερους χώρους. Για κάποιους, η εισαγωγή ενός έντονου χρώματος στο σπίτι μπορεί να γίνει με μια μικρή χρωματική χειρονομία, ενώ για άλλους έχει έρθει η ώρα να κάνουν μια ατρόμητη χρωματική δήλωση».

Εκλεπτυσμένο ροζ

Τα εκλεπτυσμένα ροζ χρώματα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, με αποχρώσεις που καλωσορίζουν μια πιο ήπια προσέγγιση στη χρήση αυτής της αναζωογονητικής απόχρωσης -ροζ που διαθέτουν πιο μπλε υποτόνους για να αποφεύγεται η γλυκύτητα που συνδέεται με τις παστέλ αποχρώσεις.

Το νέο Templeton Pink της Farrow & Ball βρίσκεται κάπου μεταξύ των υφιστάμενων δημοφιλών χρωμάτων «Pink Ground» και «Setting Plaster», παρέχοντας ένα απαλό ουδέτερο που καλωσορίζει τη ζεστασιά στους τοίχους χωρίς να είναι υπερβολικά έντονο.

Βαθύ μπλε του ουρανού

Το μπλε ήταν πάντα μια δημοφιλής επιλογή ως χρώμα βαφής υπνοδωματίου λόγω των ηρεμιστικών και γαλήνιων ιδιοτήτων του που εξασφαλίζουν καλύτερο ύπνο. Τα τελευταία χρόνια η τάση τείνει πολύ προς τα βαθύτερα, πιο τολμηρά μπλε που εμπνέονται από τους νυχτερινούς ουρανούς και τα βαθιά υδάτινα θαλασσινά τοπία. Η Farrow & Ball βούτηξε σε αυτό το βάθος του μπλε με το νέο χρώμα «Wine Dark».

«Εμπνευσμένο από τους ουρανούς του μεσονυκτίου, αυτό το πνευματικό χρώμα πήρε το όνομά του από τον όρο που χρησιμοποίησε ο Όμηρος για να περιγράψει τη θάλασσα», εξηγεί το διάσημο brand χρωμάτων.