Όσο κι αν σας αρέσουν τα λαμπερά και υγιή μαλλιά, γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα αγαθά κόποις κτώνται και ότι χρειάζεται προσπάθεια για να τα διατηρήσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα φροντίζετε και να τα περιποιείστε και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε πιο εύκολα τον στόχο σας. Όπως και τα προστατευτικά θερμότητας, που πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας.

Τα οφέλη των προστατευτικών προϊόντων κατά της θερμότητας

Περιποίηση μαλλιών

Όταν χρησιμοποιείτε, λοιπόν, καυτά εργαλεία για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να έχετε το καλύτερο σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας. «Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα ένα προστατευτικό θερμότητας σε όποιον χρησιμοποιεί πιστολάκι ή καυτά εργαλεία απευθείας στα μαλλιά του, για να εξαλείψει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές από τη θερμότητα», εξηγεί στη Vogue ο κομμωτής διασημοτήτων Alexander Armand, ο οποίος έχει πελάτισσες από τη Marsai Martin μέχρι τη Serena Williams.

Η διάσημη κομμώτρια Marissa Marino προσθέτει ότι τα προστατευτικά θερμότητας «λειτουργούν ως φράγμα μεταξύ του καυτού εργαλείου και των μαλλιών σας και βοηθούν να κλειδώσουν την υγρασία», καθιστώντας τα ιδιαίτερα απαραίτητα για όσους ανοίγουν ή φωτίζουν χημικά τα μαλλιά τους.

Ο Armand, από την άλλη, πιστεύει ότι γενικά «ένα καλό προστατευτικό θερμότητας θα πρέπει να βοηθά στην εξομάλυνση και προστασία της επιδερμίδας των μαλλιών, καθώς και στην αποτελεσματική διατήρηση των φυσικών ελαίων και της υγρασίας των μαλλιών».

Σεσουάρ μαλλιών

Επιπλέον, συνιστά να αναζητάτε συστατικά όπως η πανθενόλη και η προπυλενογλυκόλη, τα οποία χρησιμεύουν ως υγραντικές ουσίες για να εμποδίζουν το φριζάρισμα και να διατηρούν την υγρασία, ενώ αμινοξέα όπως η κερατίνη παρέχουν αντιοξειδωτικά. Εν ολίγοις, το προστατευτικό σας θα πρέπει να φροντίζει γενικότερα τα μαλλιά σας.

Όσον αφορά την εφαρμογή, ο διάσημος κομμωτής Ryan Richman εξηγεί ότι «ένα προστατευτικό σε μορφή σπρέι πρέπει να χρησιμοποιείται τμηματικά, σε αντίθεση με το να ψεκάζετε σε όλα τα μαλλιά πριν από τη χρήση εργαλείων».

Διαφορετικά, για άλλες φόρμουλες, όπως κρέμες ή θεραπείες, του αρέσει να διανέμει το προϊόν στα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια χτένα πριν από το στέγνωμα.