Όπως αποδεικνύεται, το περπάτημα είναι μια απλή και αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με το Healthline. Στην πραγματικότητα, το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε θερμίδες χωρίς να καταπονείστε υπερβολικά.

Ωστόσο, η ακριβής ποσότητα θερμίδων που καίγονται κατά το περπάτημα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που υπεισέρχονται στον αριθμό των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου, όπως ο ρυθμός, το βάρος, η ηλικία, το φύλο, ακόμη και ο τύπος του εδάφους στο οποίο περπατάτε.

Περπάτημα

Για να μάθετε πόσες θερμίδες καίτε περπατώντας ενάμιση χιλιόμετρο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή για να μετρήσετε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό σας (BMR), την ένταση της άσκησης (METs) και τη διάρκεια της προπόνησής σας. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των τριών παραγόντων μαζί θα σας δώσει μια πρόχειρη εκτίμηση της ποσότητας θερμίδων που καίτε αφού περπατήσετε ενάμιση χιλιόμετρο.

Πώς να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Περπάτημα

Σε γενικές γραμμές, ένα άτομο 80 κιλών θα κάψει 100 θερμίδες περπατώντας ένα μίλι, ενώ ένα άτομο 54 κιλών θα κάψει περίπου 65 θερμίδες. Αν όμως θέλετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες καλύπτοντας την ίδια απόσταση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε αυτόν τον στόχο, σύμφωνα με το Verywell Fit.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες τρέχοντας ενάμιση χιλιόμετρο αντί να περπατάτε χαλαρά. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και ενέργεια για το σώμα σας για να σηκώσετε τα πόδια σας από το έδαφος την ίδια στιγμή όταν τρέχετε.

Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε το αγωνιστικό περπάτημα (βάδην), το οποίο χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από τους μύες σας κατά τη διάρκεια ενός βήματος από ό,τι το κανονικό περπάτημα. Επιπλέον, μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες περπατώντας ενάμιση χιλιόμετρο σε ανώμαλο έδαφος ή επιφάνειες.

Το περπάτημα ή το τρέξιμο σε λόφους, σκάλες ή η χρήση της κλίσης στο διάδρομό σας μπορεί να εντείνει την προπόνησή σας και να αυξήσει το επίπεδο δυσκολίας, με αποτέλεσμα να δαπανάτε περισσότερη ενέργεια και να καίτε περισσότερες θερμίδες.