Τα οφέλη της κινόα δεν σταματούν στην κατανάλωση της υπερτροφής. Το νόστιμο, θρεπτικό σιτάρι μπορεί, επίσης, να κάνει θαύματα για τα μαλλιά σας όταν ενσωματωθεί στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας μέσω προϊόντων που εμπλουτίζονται με το συστατικό.

Δεδομένου ότι η κινόα είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Τα μαλλιά μας αποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη και η κινόα αποδεικνύεται ότι μπορεί να την ενισχύσει περαιτέρω, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων της για την περιποίηση των μαλλιών.

Κινόα

«Η κινόα είναι μια υπερτροφή. Ομοίως, είναι ένα συστατικό που προσφέρει επιπλέον δύναμη για περιποίηση των μαλλιών», λέει στο Instyle ο Dr. Karan Lal, δερματολόγος στο Νιου Τζέρσεϊ. «Η υδρολυμένη κινόα και τα εκχυλίσματά της έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι, επίσης, πλούσια σε πολλά αμινοξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών σας και ακόμη και στη διατήρηση της βαφής των μαλλιών σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Επιπλέον, το σιτάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β3, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του τριχωτού της κεφαλής, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προωθήσει τις βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς ωφελεί η κινόα τα μαλλιά

Μάσκα μαλλιών

«Τα μαλλιά αποτελούνται κατά 95% από πρωτεΐνες, συγκεκριμένα από κερατίνη. Η κύρια λειτουργία της πρωτεΐνης είναι να παρέχει λάμψη, δύναμη και δομή στους κλώνους της τρίχας», εξηγεί η Dr. Gaby Longsworth, CEO & Ιδρύτρια του Absolutely Everything Curly, Ph.D. Scientist και πιστοποιημένη Hair Practitioner.

Τα αμινοξέα στο εκχύλισμα σπόρων κινόα μπορούν να ωφελήσουν τα μαλλιά, επειδή τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Η Dr. Longsworth λέει να τα σκέφτεστε σαν κομμάτια Lego σε ένα γλυπτό Lego. «Τα αμινοξέα είναι αρκετά μικρά ώστε να διεισδύουν στους κλώνους της τρίχας για να προσθέσουν δύναμη, καθώς και να επιδιορθώσουν τις επιφανειακές βλάβες και την ψαλίδα, προσκολλώντας στο εξωτερικό στρώμα της τρίχας», εξηγεί και συμπληρώνει ότι «Οι μικρότερες πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν να κλειδώσουν την υγρασία και να σφραγίσουν την επιδερμίδα για λεία και ελαστικότητα των μαλλιών».

Όταν το εκχύλισμα σπόρων κινόα υδρολύεται (υδρολυμένη πρωτεΐνη κινόα), οι πρωτεΐνες διασπώνται σε ακόμη μικρότερες, γεγονός που μπορεί να τις καταστήσει αποτελεσματικές στην επιδιόρθωση της επιφανειακής βλάβης των μαλλιών.

Ποιοι τύποι μαλλιών πρέπει να συμπεριλάβουν την κινόα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών τους

Μαλλιά

Τα καλά νέα είναι ότι η κινόα είναι ασφαλής για όλους τους τύπους μαλλιών και δεν θα πρέπει να προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός αν έχετε αλλεργία. Απλά να έχετε κατά νου ότι το σούπερ δημητριακό είναι πιο ευεργετικό για τα κατεστραμμένα ή αποδυναμωμένα μαλλιά.

«Ενώ τα αμινοξέα είναι ευεργετικά για όλους τους τύπους και τις ανησυχίες των μαλλιών, το εκχύλισμα σπόρων κινόα λειτουργεί καλύτερα για τα κατεστραμμένα και αδύναμα μαλλιά που είναι επιρρεπή στο σπάσιμο», λέει ο Dr. Longsworth. «Αυτό συμβαίνει επειδή τα υγιή μαλλιά μπορούν εύκολα να βιώσουν υπερφόρτωση με πρωτεΐνες».