Όταν πρόκειται για τα οφέλη του καφέ για την υγεία, ορισμένοι ισχυρισμοί είναι ελπιδοφόρες σκέψεις και άλλοι κάθε άλλο παρά αποδεδειγμένοι. Αλλά η προσθήκη ενός από τους γνωστούς σούπερ σταρ της φύσης στην καθημερινή σας καφεΐνη μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το αίσθημα του «πρέπει να το κάνω». Η ταπεινή αλλά πικάντικη ρίζα τζίντζερ που εισβάλλει στο πρωινό ή απογευματινό τελετουργικό καφεΐνης σας, κρύβει πολλά οφέλη για την υγεία.

Τζίντζερ: Γιατί να το προσθέτετε στον καφέ σας

Καφές με τζίντζερ

Το τζίντζερ, επιστημονικά γνωστό ως Zingiber officinale, μπορεί να εμποτίσει το αχνιστό φλιτζάνι καφέ σας με πολλά οφέλη για την υγεία. Το WebMD σημειώνει ότι το μπαχαρικό που βγαίνει από τις ρίζες τζίντζερ είναι γεμάτο από φυσικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τη ναυτία. Φαίνεται να κάνει τα μαγικά του μέσω του στομάχου και των εντέρων σας ή στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Το Saudi Medicine Journal αναγνωρίζει το τζίντζερ για την ικανότητά του να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης, όπως σημειώνεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH). Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τζίντζερ μείωσε σημαντικά τα λιπίδια στους συμμετέχοντες σε κλινική δοκιμή

Εύκολοι τρόποι για να προσθέσετε τζίντζερ στον καφέ

Καφές με τζίντζερ

Το να γνωρίζετε ότι το τζίντζερ μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία δεν σημαίνει πολλά, αν δεν το παντρέψετε με επιτυχία με τον πρωινό σας καφέ. Το SciTechDaily σημειώνει ότι το τζίντζερ τείνει να αντιστέκεται σε αυτή την ένωση περισσότερο από άλλα μπαχαρικά, αλλά αξίζει τον κόπο. Το καθαρό τζίντζερ σε σκόνη είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να πασπαλίσετε τον καφέ σας, αλλά ένα κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη ρίζα τζίντζερ μπορεί να δημιουργήσει μια καλύτερη έγχυση γεύσης και ενδεχομένως περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Με λίγο επιπλέον χρόνο και υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξωτική απόλαυση τζίντζερ-τζαβά για ένα απογευματινό διάλειμμα. Ένα αγαπημένο ζεστό ρόφημα Yemini, γνωστό ως qishr, περιλαμβάνει την ανάμειξη σκόνης τζίντζερ με εξαιρετικά λεπτό αλεσμένο καφέ, νερό και ζάχαρη. Αλλά το Spruce Eats προειδοποιεί ότι πρόκειται για μια εργασία αγάπης που περιλαμβάνει το βράσιμο του μείγματος δύο φορές.

Αν και οι συνταγές για το qishr ποικίλλουν, το Spruce Eats συνιστά να χρησιμοποιήσετε 1 φλιτζάνι νερό, 6 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο καφέ, 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και στη συνέχεια να το σερβίρετε σε μικρά φλιτζάνια εσπρέσο (γνωστά ως Finjaan στα αραβικά). Ορισμένοι προτιμούν να προσθέτουν γάλα και μπαχαρικά όπως κάρδαμο ή μπαχάρι για έξτρα κρεμώδη γεύση.