Τα ηλιόλουστα δωμάτια μπορούν να αισθάνονται και να φαίνονται πολύ πιο ευρύχωρα από τα μέρη χωρίς πολύ φως. Επιπλέον, ένας πιο φωτεινός χώρος καθιστικού μπορεί μερικές φορές να μεταφραστεί σε πιο φωτεινή διάθεση. Τα παράθυρα μπορεί να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, ώστε να μπορείτε να έχετε φωτισμό σε όλο το διαμέρισμά σας, αλλά αν έχετε ήδη εγκατασταθεί σε έναν χώρο που δεν περνάει πολύ εξωτερικό φως, υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να φτιάξετε τη διάθεση των σκιερών σας σημείων στο σπίτι.

Εφαρμογή εναέριου φωτισμού

Διακοσμηση σπιτιού

«Σε σκοτεινούς χώρους, το να έχεις ένα σχέδιο φωτισμού είναι ισχυρό. Εάν το διαμέρισμά σας έχει φωτισμό από πάνω, είναι υπέροχο», λέει η Marissa Pellegrini, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και σύμβουλος διακόσμησης σπιτιού με έδρα το Ιλινόις, στο Bustle. «Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε λάμπες και ίσως ακόμη και λωρίδες LED για να δώσετε στον εαυτό σας επιλογές να παίξετε με το φως». Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τη βελτίωση του εσωτερικού των ντουλαπιών και των πάγκων σας με φωτισμό κολλητικής ταινίας έως λαμπερές ακτίνες πάνω από κάποιο έργο τέχνης και τον πάγκο της κουζίνας σας για ένα εξαιρετικά πολυτελές αποτέλεσμα.

Διακοσμήστε με ανοιχτόχρωμα χαλιά

Διακοσμηση σπιτιού

Παρόλο που βρίσκεται στο επίπεδο των ποδιών σας, το δάπεδο πρέπει, επίσης, να λαμβάνεται υπόψη κατά την αναζήτηση τρόπων αφύπνισης του χώρου σας. Όπως λέει η Pellegrini «Μην επιλέξετε ένα σκούρο χαλί. Επιλέξτε ένα χαλί που ταιριάζει με το ελαφρύ και φωτεινό σας θέμα». Εάν έχετε λόγο για το χρώμα του δαπέδου σας, συνιστάται να επιλέξετε απαλούς τόνους ξύλου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα χαλιά με πιο απαλά χρώματα δίνουν μια πιο ευάερη αίσθηση όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο.

Καθρέφτες κοντά σε πηγές φωτός

Διακοσμηση σπιτιού

Τόσο διακοσμητικοί, όσο και πρακτικοί οι καθρέφτες είναι πάντα απαραίτητοι σε ένα σπίτι. «Ιδανικά, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο θα βοηθήσει να αναπηδήσει περισσότερο φως στον χώρο. Θα μπορούσατε ακόμη και να παίξετε με έπιπλα με καθρέφτη σαν τραπεζάκι σαλονιού», λέει η Pellegrini στο Bustle. Επιπλέον, μπορείτε να «παίξετε» με πιο μοντέρνες επιλογές όπως έναν τοξωτό καθρέφτη ή κάποιο άλλο σχήμα πέρα από το κλασικό ορθογώνιο.  

Επιλέξτε ουδέτερα έπιπλα και μαξιλάρια

Διακοσμηση σπιτιού

Για έναν συνολικά λαμπερό χώρο, οι ειδικοί του Everything Envy προτείνουν να επιλέγετε ελαφριά ουδέτερα χρώματα όταν επιλέγετε έπιπλα και καλύμματα μαξιλαριών. Ανεξάρτητα από το πόσο σκοτεινός μπορεί να είναι ο χώρος σας, τα ανοιχτόχρωμα μπεζ και οι κρεμ αποχρώσεις συμβάλλουν πολύ στη δημιουργία μιας καθαρής αίσθησης. Επιπλέον, αποτελούν τη βάση ενός δωματίου (εκτός από τα χαλιά) και θα δώσουν αυτόματα τον τόνο για το πόσο ζωντανός φαίνεται ο χώρος σας.