Πραγματοποιείται από τις 3-5 Δεκεμβρίου το 33ο διεθνές συνέδριο αισθητικής, υγείας, ομορφιάς και εναλλακτικών μεθόδων, κλαδική έκθεση υγείας, αισθητικής και ομορφιάς.

Η ομορφιά και η υγεία διατηρούνται με πρόληψη και σωστή φροντίδα’! Αυτό είναι το μότο του 33ου Διεθνούς Συνεδρίου – Κλαδικής Έκθεσης Υγείας, Αισθητικής και Ομορφιάς, το οποίο διοργανώνεται από τη Cidesco Hellas, στις 3-5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι ευρεία και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και ειδικό Σεμινάριο Ομορφιάς (Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου), στο τέλος του οποίου θα δοθούν Διπλώματα Συμμετοχής, με αναφορές στο νυφικό μακιγιάζ, το διορθωτικό μακιγιάζ για φωτογράφιση και μόντελινγκ, τη ρεφλεξολογία, την τέχνη της ονυχοπλαστικής και διακοσμητικής, καθώς επίσης και ενδιαφέρουσες Ινδικές μεθόδους αποτρίχωσης, ειδικό μακιγιάζ για λίφτινγκ προσώπου, αλλά και θέματα διατροφής, φυσιοθεραπείας και αντισύλληψης.

Κατά την Τελετή Έναρξης (Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30), το κεντρικό θέμα της οποίας είναι ‘Έθνη και Μακιγιάζ’, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία και τη χρήση του make-up σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως στην Αίγυπτο, την Αφρική και την Ινδία, καθώς κορυφαίοι επαγγελματίες του χώρου και γνωστοί make-up artists θα τους οδηγήσουν σε ένα φανταστικό ταξίδι στην ιστορία του μακιγιάζ και θα τους εξηγήσουν τα στοιχεία που διαμορφώνουν τις τάσεις σήμερα.

Επιπλέον, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο ειδικό Πάνελ Οστεοπόρωσης πρόκειται να συζητηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη γυναικεία υγεία. Συγκεκριμένα, οι διαλέξεις του Πάνελ περιλαμβάνουν ‘Το κοινωνικό πρόσωπο της Οστεοπόρωσης στην Ελλάδα’, από την Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση κ. Μέμη Τσεκούρα, την ‘Εμμηνόπαυση: αντιμετωπίζοντας τις σωματικές αλλαγές’, από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πέτρο Κυριαζόπουλο, τις ‘Οικογενειακές σχέσεις: πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και πώς τα λύνουμε’, από τη Διδάκτορα Ψυχολογίας κ. Αναστασία Κοτσοπούλου και την ‘Άσκηση στην Οστεοπενία και Οστεοπόρωση’, από τον Φυσιοθεραπευτή κ. Χρήστο Κομισόπουλο.

Κατά τη διάλεξη της Παιδιάτρου κ. Παρασκευής Δερμιτζάκη, η οποία θα δοθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, σε απόλυτη συσχέτιση με το θέμα της καλής υγείας και ομορφιάς, θα γίνει αναφορά και στο μεγάλο πρόβλημα του καπνίσματος και των τραγικών επιπτώσεών του σε όλα τα οργανικά συστήματα του σώματος. Είναι γνωστό ότι σήμερα καπνίζουν 1 δισεκατομμύριο άνδρες και 250.000.000 γυναίκες. 5,4 εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο στον πλανήτη οφείλονται στο κάπνισμα και 100 εκατομμύρια άνθρωποι απεβίωσαν τον 20ο αιώνα λόγω της συνήθειας αυτής.

Πηγή: www.iatronet.gr