Το TikTok επιβεβαιώθηκε γρήγορα ως μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων αναφορικά με το περιεχόμενο μόδας. Από σχεδιαστές που μοιράζονται τα παρασκήνια των δημιουργικών τους διαδικασιών μέχρι μικρο-influencers που αποκαλύπτουν τα στιλ τους, υπάρχει περιεχόμενο μόδας για όλους στην πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, το hashtag μόδα (fashion) έχει προβληθεί πάνω από 115 δισεκατομμύρια φορές στην εφαρμογή, αναφέρει το byrdie.com.

«Ο αντίκτυπος που είχε η κοινότητα του TikTok στη βιομηχανία της μόδας φέτος ήταν απίστευτος, από την προώθηση νέων τάσεων της μόδας όπως το #cottagecore, μέχρι την επαναφορά παλιών όπως το #Y2KFashion ή το #upcycling. Το TikTok έγινε γρήγορα ένα σπίτι για δημιουργούς μόδας, σχεδιαστές και στυλίστες για να βρουν τη φωνή τους, να συνεργαστούν, να μοιραστούν το μοναδικό τους στυλ και να δημιουργήσουν την επόμενη μεγάλη τάση της μόδας», δήλωσε στο The Industry.Fashion η Cassandra Russell, επικεφαλής των συνεργασιών μόδας, πολυτέλειας, ομορφιάς και λιανικής στο TikTok.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια ποικιλία ιδεών για το πώς να συνδυάσετε τα βασικά κομμάτια της ντουλάπας σας -από απλές ζακέτες και ζιβάγκο μπλούζες μέχρι μίντι φούστες και μεταξωτά μαντήλια- απογειώνοντας, ταυτόχρονα, το στυλ σας.

Ξανασκεφτήκαμε τις ζακέτες

Αυτό το βασικό ρούχο που βρίσκεται σε κάθε γυναικεία ντουλάπα όχι μόνο μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε αντικείμενο, αλλά και με οποιοδήποτε στυλ. Στο TikTok, οι δημιουργοί των video που γίνονται viral βρίσκουν τρόπους να προσφέρουν στις ζακέτες ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Το να μετατραπεί σε wrap top με μία ζώνη ή να το φορέσει κάποια ως τοπ με ανοιχτή πλάτη είναι ο τέλειος τρόπος για να αναδείξετε κάθε ντύσιμο. Φορέστε τη ζακέτα σας με ένα παντελόνι σε ίδια γραμμή και πολυεπίπεδα κοσμήματα για ακόμη πιο κομψές πινελιές. Επίσης, η μετατροπή αυτού του βασικού ρούχου σε ένα cropped πουλόβερ μπορεί, επίσης, να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερη ευκρίνεια στη σιλουέτα σας όταν φοράτε ένα φόρεμα.

Η διαχρονική ευελιξία ενός μεταξωτού μαντηλιού

Τα μεταξωτά μαντήλια είναι ένα από τα πιο ευέλικτα αξεσουάρ. Φορέστε το γύρω από το λαιμό, τον καρπό σας, ως μπαντάνα ή ακόμα και ως τοπ… οι δυνατότητες είναι σχεδόν ατελείωτες. Τα μεταξωτά μαντήλια αποτελούν, επίσης, υπέροχα αξεσουάρ για τσάντες. Μπορείτε να το δέσετε γύρω από το χερούλι της τσάντας σας για να προσθέσετε χρώμα σε μια μαύρη τσάντα για παράδειγμα. Φιλική συμβουλή: μην ξεχάσετε να το δέσετε δύο φορές γύρω από τη λαβή για να μην γλιστράει.

Ένα πλεκτό γιλέκο πουλόβερ μπορεί να γίνει βασικό στοιχείο εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’70

Τα πουλόβερ– γιλέκα είναι η τάση της δεκαετίας του ’70 που το διαδίκτυο δεν χορταίνει να υιοθετεί και να αναδεικνύει. Συχνά πολύχρωμα και διακοσμημένα με πρωτότυπα μοτίβα, μπορεί να είναι δύσκολο, ωστόσο, το σετάρισμά τους. Εάν το πουλόβερ σας περιλαμβάνει πολλά χρώματα, προσπαθήστε να διατηρήσετε το ντύσιμό σας σε ένα ή δύο από τα χρώματα που υπάρχουν ήδη στο γιλέκο για ισορροπία. Ωστόσο, τα πουλόβερ είναι υπέροχα για να κάνετε layering και στα ρούχα σας. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα πουκάμισο, ένα ζιβάγκο ή ένα απλό μπλουζάκι. Τα πλεκτά γιλέκα μπορούν, επίσης, να συνδυαστούν με ένα απλό παντελόνι σε ίσια γραμμή ή μια πλισέ φούστα, αν θέλετε να κάνετε την εμφάνισή σας full preppy.

Οι μεταξένιες μίντι φούστες ταιριάζουν με τα πάντα

Οι μίντι φούστες μπορούν να φορεθούν για casual ή επαγγελματικό στυλ -και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλείς στις ντουλάπες των περισσότερων γυναικών. Για μια εμφάνιση, λοιπόν, που φαίνεται χαλαρή αλλά είναι αρκετά προσεγμένη, συνδυάστε τη μίντι φούστα σας με ένα t-shirt ή ένα απλό cropped top και μια ζακέτα. Συνδυάζοντας τη μίντι φούστα σας με κορσέ και γόβες μπορεί, επίσης, να δημιουργήσετε μια υπέροχη εμφάνιση. Εάν πηγαίνετε σε ένα πιο επαγγελματικό περιβάλλον, φορώντας τη με ένα με πουκάμισο θα κάνει το ντύσιμό σας να φαίνεται προσεγμένο σε χρόνο μηδέν.

Τα ζιβάγκο αποτελούν ρούχο πασπαρτού

Τα ζιβάγκο μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε ντύσιμο και οποιοδήποτε στυλ. Αυτό το κλασικό βασικό ρούχο, λοιπόν, υπάρχει σε όλες τις γυναικείες ντουλάπες και αποτελεί πάντα καλή επιλογή αλλά και λύση. Η μαγεία τους βρίσκεται στις δυνατότητες layering που σας δίνει. Σκεφτείτε, λοιπόν, ένα χαλαρό πουκάμισο, μια ζακέτα ή ακόμα και ένα t-shirt ή φανελάκι. Δημιουργούν το τέλειο στρώμα κατά τους ψυχρότερους μήνες και δίνουν ένα μοντέρνο twist σε κάθε εμφάνιση. Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο, πρέπει να κάνουμε στον κλασικό, πια, συνδυασμό ζιβάγκο και λαιμόκοψης. Κάντε layering με τα κολιέ σας και συνδυάστε με μια φούστα τένις για την απόλυτη σπορ εμφάνιση.