Για το layering ρούχων σίγουρα έχετε όλες ακούσει και εφαρμόσει στην πράξη. Ωστόσο, το layering κολιέ, παρόλο που φαίνεται αρκετά πιο εύκολο και γρήγορο, κρύβει ορισμένες «παγίδες» στις οποίες μπορείτε να πέσετε με τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε σωστό layering με τα κολιέ σας και να προσθέσετε στις εμφανίσεις σας ένα παραπάνω stylish twist, όπως και οι αγαπημένες σας celebrities, σαν την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που αδιαμφισβήτητα αποτελεί fashion icon, επιτηδευμένο μεν, αλλά χωρίς στην ουσία να φαίνεται.

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Αρχικά ξεκινήστε με δύο κολιέ

Εάν είστε αρχάριες στο layering με τα κολιέ, μην διστάσετε να κάνετε μικρά βήματα στην αρχή, ξεκινώντας με μόνο δύο κολιέ. Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα layering μόνο με δύο κολιέ προσπαθήστε οι δύο αλυσίδες να έχουν παρόμοιο πάχος και εκείνη με το πιο εντυπωσιακό σχέδιο να είναι μακρύτερη.

Είτε πρόκειται για δύο είτε για έξι κολιέ, μπορείτε να αναμειγνύετε κομμάτια σε διαφορετικές υφές, πάχη και μήκη. Αυτό διασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετή διάσταση και ότι τα κοσμήματά σας δεν θα καταλήξουν σε μια συστάδα. Ωστόσο, για ένα πιο απλό και καθημερινό layering, το byrdie.com αναφέρει ότι είναι προτιμότερο να συνδυάζετε στυλ που είναι κοντά σε πάχος και μήκος.

LAYERING ΚΟΛΙΕ

Δώστε προσοχή στα μήκη

Το layering υπερβαίνει τις χρυσές και ασημένιες αλυσίδες με μαργαριτάρια και κολιέ με χάντρες που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα είδος πιο κοινής προσέγγισης στο αξεσουάρ. Για να αποφύγετε τα μπερδεμένα αποτελέσματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτά που φοράτε έχουν οριακά διαφορετικά μήκη μεταξύ τους, έτσι ώστε και το αποτέλεσμα να είναι πιο κολακευτικό.

Για παράδειγμα, αν έχετε ένα μαργαριταρένιο κολιέ μήκους 40 εκατοστών και ένα κολιέ με charm στα 45, ένα απλούστερο κολιέ θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθεί κάτω από αυτά τα δύο για να ισορροπήσει και να πλαισιώσει κατά κάποιον τρόπο τα άλλα δύο πιο φανταχτερά κολιέ.

LAYERING ΚΟΛΙΕ

Επιλέξτε κολιέ με ρυθμιζόμενο μήκος

Μια πολύ πρακτική συμβουλή layering είναι το να αναζητήστε κολιέ που σας δίνει τη δυνατότητα να το προσαρμόσετε αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Τα κολιέ που έχουν περισσότερες επιλογές μήκους στο κούμπωμά τους ή που δένονται με κορδέλα ή κορδόνι θα σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε πού ακριβώς θα πέσουν στο λαιμό σας, και ως εκ τούτου, ποια άλλα κομμάτια θα ταιριάξουν καλύτερα μαζί τους.