Το τύλιγμα των μαλλιών με μεταξένια φουλάρια ή τυρμπάν, έχει ενσωματωθεί σε ορισμένες κουλτούρες εδώ και χρόνια, ακριβώς για τον τρόπο που προστατεύουν τα μαλλιά και διατηρούν το στυλ σας άθικτο όλη τη νύχτα. «Το να τυλίξεις τα μαλλιά σου σε ένα μεταξωτό μαντήλι (ή ένα έτοιμο τυρμπάν) θα συμβάλει στην προώθηση πιο υγιών και λαμπερών μαλλιών», εξηγεί στο goodhousekeeping.com η κομμώτρια Charlotte Mensa.

Πώς λειτουργεί ένα μεταξωτό περιτύλιγμα μαλλιών;

Ως κομμώτριας και συνιδρυτής του SILKE London, η Μαρία Σωτηρίου εξηγεί στο goodhousekeeping.com πως «Όχι μόνο η επιφάνεια του μεταξιού είναι απόλυτα λεία, διασφαλίζοντας ότι οι λεπτές επιφάνειες των μαλλιών σας γλιστρούν με ασφάλεια κάτω από την προστασία του, αλλά είναι επίσης πολύ λιγότερο απορροφητικό από άλλα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αφαιρέσει τα φυσικά θρεπτικά έλαια από τα μαλλιά σας, όπως θα έκαναν το βαμβάκι ή το συνθετικό σατέν.

Απλώς τοποθετήστε τα μαλλιά σας μέσα σε ένα μεταξωτό φουλάρι ή τυρμπάν και το πρωί θα ξυπνήσετε με πιο φρέσκα και λιγότερο μπερδεμένα μαλλιά και σίγουρα πιο φωτεινά και με περισσότερη λάμψη.

Ποια είναι τα οφέλη του

Ακόμη και οι καλύτερες βαμβακερές μαξιλαροθήκες έχουν τραχιά επιφάνεια, που σημαίνει ότι δημιουργούν τριβή στα μαλλιά σας όσο εσείς κοιμάστε. Αυτό δεν σας κάνει μόνο να ξυπνάτε το πρωί με εντελώς μπερδεμένα μαλλιά, αλλά κάνει την επιφάνεια από τις τρίχες σας να τρίβονται μεταξύ τους, οδηγώντας σε φριζάρισμα. Και μάλιστα δεν είναι μόνο αυτό. Καθώς το βαμβάκι είναι απορροφητικό υλικό, μπορεί να απορροφήσει τυχόν έλαια από το κεφάλι σας, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθούν στο δέρμα σας, οδηγώντας σε διάφορα σπυριά.

Φυσικά, η αναβάθμιση της μαξιλαροθήκης σας από βαμβάκι σε μεταξωτή είναι μια καλή αρχή, αλλά ένα περιτύλιγμα μαλλιών από μετάξι, προσφέρει σίγουρα πολλά περισσότερα οφέλη.

«Ενώ ο ύπνος σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ιδανικός για το δέρμα σας, δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα της νυχτερινής περιποίησης ενός μεταξωτού περιτυλίγματος για τα μαλλιά σας», εξηγεί η Σωτηρίου. «Τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό φουλάρι το οποίο επιτρέπει στα έλαια του τριχωτού σας να επαναδιανεμηθούν κατά μήκος του άξονα των μαλλιών, ενεργώντας ως μια φυσική θρεπτική περιποίηση κατά τον ύπνο» Επιπλέον, με τα φυσικά σας έλαια να μην είναι πλέον συγκεντρωμένα στις ρίζες, οι λιπαρές μέρες των μαλλιών σας μπορεί να τελειώνουν αποτελεσματικά.