Η ρουτίνα της ομορφιάς μας αλλάζει την Άνοιξη και εσύ δεν έχεις παρά να «διαβάσεις» σωστά το δέρμα σου. Ποιες είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σου;

Μήπως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αλλάξεις για να έχεις λαμπερό δέρμα τώρα;

Παρακάτω θα μάθεις πώς θα ανανεώσεις την ρουτίνα της περιποίησης του προσώπου σου για την Άνοιξη.

Αποχαιρέτισε τις ανεπιθύμητες τρίχες:

Οι ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα σίγουρα υπάρχουν και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να βάλεις μια τάξη στην ρουτίνα της αποτρίχωσης σου. Για το πρόσωπο αν έχεις τρίχες στο άνω χείλος δεν έχεις παρά να τις εξαφανίσεις με την κατάλληλη κρέμα αποτρίχωσης ή ακόμη και το λέιζερ για πιο μόνιμα αποτελέσματα. Στο σώμα η περιοχή του μπικίνι αλλά και τα πόδια είναι σημεία του κορμιού σου που χρειάζονται αποτρίχωση και δεν μένει παρά να δεις ποια μέθοδο θα διαλέξεις.

Δώσε στα φρύδια σου το κατάλληλο σχήμα και αφαίρεσε τις τριχούλες που δεν θέλεις να σου το χαλάνε.
Μην ξεχνάς πως στο πρόσωπο αν αφαιρέσεις τις ανεπιθύμητες τρίχες θα δεις πως το δέρμα του προσώπου σου θα δείχνει πιο λείο και καθαρό.

Εξέτασέ το:

Καλά θα κάνεις να εξετάσεις πολύ καλά το δέρμα σου και να το προσέξεις καλύτερα. Μπορεί να δεις πως είναι πιο λιπαρό ή πιο ξηρό τώρα που άλλαξε ο καιρός και έτσι να καταλάβεις πως χρειάζεσαι διαφορετικά προϊόντα από αυτά που διαθέτεις ήδη για την φροντίδα του.

Η σημασία του αντηλιακού:

Επίσης ειδικά από εδώ και πέρα το αντηλιακό σου γίνεται απαραίτητο και καλά θα κάνεις να ψάξεις να βρεις το ιδανικό για τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Μην ξεχνάς πως το αντηλιακό σου έχει ημερομηνία λήξης και ο δείκτης προστασίας δεν είναι ο ίδιος αν έχεις ένα προϊόν πολύ καιρό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενυδατικές σου κρέμες που έχουν αντηλιακό δείκτη προστασίας και δεν αποκλείεται να χρειάζονται ανανέωση.

H σημασία της απολέπισης:

Είναι μεγάλη! Η απολέπιση είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να αφαιρέσεις από το δέρμα σου τα νεκρά κύτταρα και φυσικά να το κάνεις να δείχνει πιο καθαρό και πιο απαλό. Μόνο αν απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα θα καταφέρεις να έχεις λαμπερό δέρμα όλη μέρα. Ακόμη και αν δεν προλαβαίνεις ή το ξεχνάς φρόντισε να κάνεις απολέπιση έστω μια φορά την εβδομάδα και θα δεις μεγάλη διαφορά!

Άλλαξε κρέμα:

Τώρα που ο χειμώνας έχει πια περάσει, ήρθε η ώρα να αλλάξεις την ενυδατική σου. Οι πλούσιες και «βαριές» υφές που ήταν οι ιδανικές για τον χειμώνα με σκοπό την ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας, δεν σου κάνουν πλέον. Μια πιο απαλή ενυδατική κρέμα με αντηλιακό δείκτη που προσφέρει στην επιδερμίδα σου ενυδάτωση και προστασία από τις ακτίνες του ηλίου είναι αυτό που ζητάς.

Πηγή: womenonly.gr