Η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος των χεριών είναι απαραίτητη.

Μάλιστα, πρέπει να γίνεται με μια ενυδατική κρέμα, που θα μπορεί να ενυδατώνει και όχι να λιπαίνει, έτσι ώστε να επιτρέπεται σε ορισμένους παράγοντες να διεισδύουν στην επιδερμίδα και να την ενυδατώνουν.

Γιατί όμως πρέπει να γίνονται όλα αυτά;

Με την ενυδάτωση η επιδερμίδα των χεριών προστατεύεται από οποιοδήποτε παράγοντα, ο οποίος μπορεί να διασπάσει την καλή λειτουργία της κεράτινης στιβάδας, η οποία προστατεύει, με τη σειρά της, το δέρμα από μολύνσεις, ερεθισμούς, αλλά και από παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα, όπως τα απορρυπαντικά, τα νερά, το κρύο κ.ά.

Αντιηλιακές κρέμες

Οι αντιηλιακές κρέμες πρέπει να φοριούνται πάντα το καλοκαίρι, αλλά και σε ημέρες με ηλιοφάνεια, έτσι ώστε να αποφεύγεται η φωτογήρανση, η οποία γίνεται σταδιακά και εμφανίζεται με καφέ κηλίδες, με κάπως ανώμαλη επιφάνεια του δέρματος (υπερκερατώσεις του δέρματος) ή και με την παρουσία κάποιας μικρής χαλάρωσης.

Σε περιπτώσεις φωτογήρανσης –πέρα από τις υδατικές κρέμες– υπάρχουν και άλλες ειδικές κρέμες που βοηθάνε στην εξάλειψη των καφέ κηλίδων και των υπεκερατώσεων, αλλά συγχρόνως και στην καλύτερη ανάπλαση του κολλαγόνου, έτσι ώστε να μην υπάρχει πολύ έντονη χαλάρωση στο δέρμα των χεριών.

Πρόληψη

Το δέρμα στα χέρια έχει το μειονέκτημα να είναι λεπτό, γι’ αυτό πρέπει να το βοηθάμε να διατηρεί την ελαστικότητά του, καθώς οι ριζικές επεμβάσεις πάνω στο δέρμα τους είναι πιο δύσκολες από όσο στο πρόσωπο.

Επίσης, επειδή, όπως είπαμε, η διαδικασία της φωτογήρανσης γίνεται σταδιακά, με τις αντιηλιακές κρέμες χεριών και τη συστηματική ενυδάτωση θα προλάβετε τα…σημάδια του χρόνου.

Τέλος, να πούμε, ότι οι κρέμες χεριών πρέπει να χρησιμοποιούνται και για τη συντήρηση του αποτελέσματος, για παράδειγμα έπειτα από μια εφαρμογή λέιζερ, έτσι ώστε να αποφεύγεται η επανεμφάνιση του προβλήματος.

Πηγή: belife.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.