Όποια έχει βαμμένα μαλλιά, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι καλοκαιρινοί μήνες αποδεικνύονται άκρως καταστροφικοί για τη ζωντάνια του χρώματός τους. Το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και οι ακτίνες του ήλιου είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που μπορούν πολύ γρήγορα να ξεθωριάσουν το χρώμα των μαλλιών σας. Η λήψη, λοιπόν, δραστικών μέτρων για τον περιορισμό αυτής της ζημιάς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας ζωντανό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πώς να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών ζωντανό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

Σύμφωνα με το thelist.com και όσα αναφέρει η βρετανική Vogue, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας αψεγάδιαστο είναι να φροντίζετε ώστε τα μαλλιά σας να είναι υγιή. Τα υγιή μαλλιά διατηρούν το χρώμα καλύτερα και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο γι΄αυτό ακολουθήστε την ρουτίνα περιποίησής τους και εφαρμόστε μια μάσκα κάθε λίγες εβδομάδες για να τα προστατέψετε από οποιεσδήποτε ζημιές.

Επιπλέον, το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό και το στέγνωμά τους με πετσέτα που την αφήνετε τυλιγμένη στα μαλλιά σας, μπορεί να οδηγήσουν στο ξεθώριασμα του χρώματός τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε κρέμα καθαρισμού και όχι σαμπουάν για να διατηρήσετε τη ζωντάνια του χρώματός τους, καθώς είναι πολύ πιο απαλή αλλά και ο τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας άκρως ενυδατωμένα και το καλοκαίρι.

Επίσης, το ξέβγαλμα με κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σας, ενώ η χρήση ενός προϊόντος με δείκτη προστασίας από τον ήλιο σίγουρα θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος, όταν βγαίνετε μια πρωινή βόλτα ή ετοιμάζεστε για μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα.

Η βρετανική Vogue, μάλιστα, προτείνει τη χρήση λαδιού καρύδας ως αντηλιακό για τα μαλλιά σας, καθώς περιέχει μια μικρή ποσότητα φυσικού προστατευτικού από τον ήλιο (περίπου 6 SPF), βοηθώντας σας να διατηρήσετε τη ζωντάνια του χρώματος των μαλλιών σας, καθώς και την απαραίτητη υγρασία στα μαλλιά σας.