«Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;» Η συγκεκριμένη ερώτηση έχει απασχολήσει τις περισσότερες γυναίκες, ωστόσο η απάντηση εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών που διαθέτει η καθεμία.

Λιπαρά μαλλιά: Το ιδανικό για εσάς που έχετε λιπαρά μαλλιά είναι να λούζεστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση ένα ειδικό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά που θα χαρίζει όγκο και θα περιορίζει την λιπαρότητα.

Ξηρά μαλλιά:
Οι γυναίκες με ξηρά μαλλιά θα πρέπει να αποφεύγουν το λούσιμο πάνω από δυο φορές την εβδομάδα, ενώ θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενυδάτωση των άκρων της τρίχας που αφυδατώνονται ευκολότερα.

Ξηροδερμία: Σε περίπτωση που έχετε ξηροδερμία οι ειδικοί προτείνουν να λούζεστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα με ειδικό για ξηροδερμία σαμπουάν, έτσι ώστε να διατηρείται καθαρή η επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής από φολίδες που μπορεί να δημιουργούνται από αυτήν.

Αν παρ’ όλα αυτά είστε αναγκασμένη να λούζεστε καθημερινά, π.χ. εξαιτίας των υπερβολικά λιπαρών μαλλιών ή της γυμναστικής, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να διαφυλάξετε την υγεία των μαλλιών σας. Βάλτε πρώτα το conditioner και στη συνέχεια, χωρίς να το ξεβγάλετε, λουστείτε κανονικά μία φορά και μετά ξεβγαλθείτε. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά να κρατήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα την απαραίτητη λιπαρότητα και υγρασία.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr