Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή το ψυγείο, όπως αβγά, γιαούρτι και μέλι, οι αγαπημένες μας celebrities έχουν βρει το μυστικό να περιποιούνται τον εαυτό τους με τον πιο φυσικό τρόπο. Παρασκευάζουν μόνες τους τις μάσκες προσώπου που εφαρμόζουν στο δέρμα τους και έτσι επιτυγχάνουν φρέσκιες, λαμπερές και αψεγάδιαστες εμφανίσεις εύκολα, γρήγορα και σχετικά ανέξοδα.

Κέιτι Πέρι- Μάσκα με ασπράδια αβγών

Για να κάνει το δέρμα της πιο σφριγηλό και να λειάνει τις ρυτίδες του προσώπου της η Κέιτι Πέρι παρασκευάζει μία μάσκα από ασπράδια αβγών και λάδι αμυγδάλου. Το ασπράδι του αβγού ελέγχει τη λιπαρότητα στο δέρμα της και απαλλάσσει το πρόσωπό της από τα σπυράκια, ενώ το αμυγδαλέλαιο δίνει στο δέρμα της ένα βαθύ καθαρισμό.

Η πιο απλή εκδοχή της συγκεκριμένης μάσκας είναι να την παρασκευάσετε μόνο με ασπράδι αβγού. Ξεχωρίζοντάς το από τον κρόκο, χτυπήστε το μέχρι να αφρίσει και απλώστε στο πρόσωπό, αφού προηγουμένως έχετε πλύνει με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι. Αφήστε το για 15 λεπτά -θα νιώσετε ένα σφίξιμο στο πρόσωπό σας- και ξεπλύνετε τη μάσκα με ζεστό νερό. Η Κέιτι Πέρι προσθέτει το αμυγδαλέλαιο ως επιπλέον συστατικό για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο πρόσωπο.

Τζέσικα Άλμπα- Μάσκα με ελληνικό γιαούρτι

Αυτό που χρειάζεστε για να κάνετε το πρόσωπό σας να μοιάζει φρέσκο και νεανικό όπως και εκείνο της Τζέσικα Άλμπα είναι κάποια βασικά πράγματα που όλες έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Η διάσημη ηθοποιός χρησιμοποιεί ελληνικό γιαούρτι -το γαλακτικό οξύ που περιέχει είναι ένα φυσικό απολεπιστικό- μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ και μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (στην περίπτωση που νιώθετε το λάδι πολύ λιπαρό για την επιδερμίδα σας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χυμό λεμονιού) για πλήρη ενυδάτωση.

Πριγιάνκα Τσόπρα- Μάσκα με κουρκουμά

Η δημιουργία ελιξιρίων ομορφιάς είναι μια από τις διαδικασίες που λατρεύει η Πριγιάνκα Τσόπρα. Ένα από αυτά είναι και η μάσκα προσώπου με γιαούρτι, που απολαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για να την παρασκευάσει αναμειγνύει ίσες ποσότητες γιαουρτιού και βρώμης (από μία κουταλιά της σούπας) ανακατεύοντάς τα με λίγο κουρκουμά (1 κουταλιά του γλυκού). Το αφήνει για μισή ώρα στο πρόσωπό της και έπειτα το ξεπλένει με χλιαρό νερό. Τα αποτελέσματα; Το γιαούρτι φωτίζει το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί και όλη τη θαμπάδα.