Τα βήματα που ακολουθείτε σε καθημερινή βάση για να αποκτήστε τη λαμπερή και λεία επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν, δεν βοηθούν πάντα στην επίτευξη του στόχου, όταν το δέρμα σας είναι ξηρό. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από το να ωφελούν το δέρμα σας.

Ένα από τα λάθη που κάνετε οι περισσότερες, λοιπόν, είναι η υπερβολική χρήση κάποιων τεχνικών ή βημάτων, όπως το να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με την ειδική βούρτσα δύο φορές την ημέρα ή η υπερβολική χρήση ρετινόλης και οξέων. Όποια και αν είναι η περίπτωση, ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι αυτές οι συνήθειες θα βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος σας, στην πραγματικότητα, βλάπτουν το φράγμα υγρασίας του δέρματός σας, με αποτέλεσμα την ξηρότητα και τον ερεθισμό στην επιφάνειά του.

Οποιαδήποτε μορφή απολέπισης βλάπτει το προστατευτικό φραγμό του δέρματος και προκαλεί φλεγμονώδη απόκριση στο δέρμα. Ενώ η οξεία φλεγμονή βοηθά στην τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η μακροχρόνια φλεγμονή και η φθορά του φραγμού συνδέονται με πολλές ανήσυχες καταστάσεις για το δέρμα -ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για ξηρό δέρμα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να σας αποτρέψει από το να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας, καθώς εάν δεν αφαιρείτε το νεκρό δέρμα στην επιφάνεια, τα προϊόντα ενυδάτωσης και θεραπείας που χρησιμοποιείτε δεν θα μπορούν να απορροφηθούν σωστά. Εάν έχετε εξαιρετικά ξηρό δέρμα, λοιπόν, προτιμήστε μια φυσική απολέπιση ή απολεπιστικά προϊόντα με γλυκολικό οξύ και φυτικές πρώτες ύλες για να διατηρήσετε καλύτερα το φράγμα της υγρασίας της επιδερμίδας σας.