Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για τις περισσότερες γυναίκες αποτελούν εύκολη και γρήγορη λύση όταν θέλουν να αφαιρέσουν το μακιγιάζ τους, αλλά και όταν θέλουν να φρεσκάρουν λίγο το πρόσωπό τους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ωστόσο, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα χρησιμοποιείτε κι αν μέχρι πρότινος ο τρόπος που τα χρησιμοποιούσατε ήταν λανθασμένος;

Οι περισσότερες, λοιπόν, τείνουν να ξεκινάνε από το μέτωπο και συνεχίζουν για να ολοκληρώσουν το λεγόμενο «Τ». Ακολούθως συνεχίζουν προς το πηγούνι, ενώ μάγουλα, ζυγωματικά και μάτια έρχονται τελευταία.

Η συγκεκριμένη σειρά, ωστόσο, είναι η λανθασμένη καθώς τόσο το μέτωπο όσο και τα σημεία στο «Τ» του προσώπου σας είναι τα πιο λιπαρά. Αυτό που κάνετε, λοιπόν, είναι να μεταφέρετε όλη τη λιπαρότητα και τα μικρόβια και στο υπόλοιπο πρόσωπο, με αποτέλεσμα την ευκολότερη πρόκληση στιγμάτων και σπυριών στο πρόσωπό σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε όλα τα παραπάνω είναι να ξεκινάτε τον καθαρισμό του προσώπου σας από έξω προς τα μέσα. Δηλαδή, πρώτα εφαρμόζετε το μαντηλάκι ντεμακιγιάζ στη γραμμή του μετώπου, συνεχίζετε στα κόκαλα περιμετρικά του προσώπου και στο πιγούνι και τέλος προχωράτε προς το κέντρο του προσώπου σας.

Κάτι που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε, ωστόσο, είναι το ότι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δεν αντικαθιστούν επ’ ουδενί το πλύσιμο του προσώπου με νερό και καθαριστικό σαπούνι ή λοσιόν. Μετά από κάθε χρήση ντεμακιγιάζ, λοιπόν, πλένετε το πρόσωπό σας κανονικά, καθώς τα περισσότερα από αυτά αφήνουν χημικά υπολείμματα στο πρόσωπό σας.