Εκπληκτικά όμορφη, με μια μικρή μέση που ακόμη και τέσσερις εγκυμοσύνες δεν κατάφεραν να αλλάξουν, ένα τέλεια οβάλ πρόσωπο, ευαίσθητα χαρακτηριστικά και λαμπερά μάτια. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η Σίσι -αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας- συχνά συγκρινόταν με την Τιτάνια, τη βασίλισσα των νεράιδων.

Η θρυλική ομορφιά της άφησε εποχή, ενώ η ίδια κληροδότησε στις επόμενες γενιές κάποια από τα πιο διαχρονικά μυστικά περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών, που εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα. Και μπορεί μερικά από αυτά, όπως το ωμό μοσχάρι που τοποθετούσε στο πρόσωπό της τη νύχτα ή η κρέμα από γυμνοσάλιαγκα, να είναι ιδιαιτέρως αηδιαστικά, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που αποδεικνύονται άκρως αποτελεσματικές και ευεργετικές για την επιδερμίδα.

Μάσκα προσώπου με ασπράδι αβγού

Πρόκειται για την αγαπημένη μάσκα προσώπου της Αυτοκράτειρας, η οποία αποτελεί έναν πραγματικά απλό και αποτελεσματικό τρόπο τόνωσης της επιδερμίδας. Για να την παρασκευάσετε θα χρειαστείτε 55 γρ. ροδόνερο, 30 γρ. γάλα, 15 γρ. χυμό σταφυλιού, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι και 2 ασπράδια αβγού. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, εκτός από το ασπράδι. Όταν αναμειχθούν καλά προσθέστε τα ασπράδια και εφαρμόστε τη μάσκα αμέσως στο πρόσωπό σας. Διατηρήστε την στο πρόσωπό σας όλο το βράδυ και ξεπλύνετε το πρωί με χλιαρό νερό.

Μασάζ με μέλι και φράουλες

Για να διατηρήσει την επιδερμίδα της απαλή, η Σίσι έτριβε το πρόσωπό της με μέλι και λιωμένες φράουλες -κάνοντας έτσι έκκληση στα αποτελέσματα των οξέων φρούτων που καθαρίζουν, απολεπίζουν και φωτίζουν το δέρμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η συγκεκριμένη τεχνική ενισχύει, επίσης, την αντοχή του δέρματος στο περιβαλλοντικό στρες, ενισχύοντας την ανοσία του.