Ένα όμορφο και καθαρό σπίτι, είναι μια ζεστή αγκαλία στην επιστροφή από τη δουλειά. Το σπίτι δεν πρέπει να σε διώχνει, πρέπει να σε χαλαρώνει και να σου αρέσει γιατί είναι δικό σου δημιούργημα. Ειδικότερα το χειμώνα, που οι έξοδοι περιορίζονται, το σπίτι αποτελεί επιλογή και χώρο συνευρέσεων.
Μερικές συμβουλές (θα ακολουθήσουν και άλλες) που θα σας λύσουν τα χέρια και έχουν και οικολογικό χαρακτήρα:

Τραπέζι με γυαλί

Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες από χυμό λεμονιού και να τρίψετε την επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα.

Χειροποίητο υγρό καθαρισμού 

Αν αρέσκεστε σε λιγότερα χημικά προϊόντα και προτιμάτε τα δικά σας μπορείτε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού. Μια πρόταση είναι η εξής: Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής, προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε 3 λίτρα. Είναι άριστο για όλα τα τζάμια, από τους αυτοκινήτου μέχρι του υπνοδωματίου σας.

Σόδα και χαλιά 

Βγάλατε χαλιά και θέλετε να τα καθαρίσετε; Η σόδα και θα τα καθαρίσει και θα τα απολυμάνει. Βάλτε ένα ελαφρό στρώμα σόδας επάνω στο χαλί, αφήστε την επί μισή ώρα και μετά τραβήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Σόδα και ξύδι στις σωληνώσεις

Η σόδα όμως κάνει πολλά και χρήσιμα πράγματα. Μισή κούπα σόδας και μισή κούπα ξύδι κρατά τις σωληνώσεις υδραυλικών πάντα καθαρές, ενώ ταυτόχρονα τις απολυμαίνει.

Σημάδια στην μοκέτα από έπιπλα 

Είναι συνηθισμένο όταν αλλάζουμε το σαλόνι να μένει το «φάντασμα» της προηγούμενης εικόνας στο πάτωμα. Το μαρτυρούν τα σημάδια που έχουν αφήσει τα έπιπλα στη μοκέτα. Αφήνοντας απλώς τον ατμό από το σίδερό σας σε απόσταση 5 εκ . από τα σημάδια και τρίβοντας μετά με δύναμη το σημείο που έχει πατηθεί θα δείτε αποτελέσματα.