Αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, χάνουν το χρώμα τους στην περίπτωση που είναι βαμμένα, δεν έχουν ένταση και όγκο ή παρουσιάζετε τριχόπτωση, μια καλή λύση για να αντιμετωπίσετε όλα τα παραπάνω βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Αυτή δεν είναι άλλη από το μηλόξυδο, μια μικρή ποσότητα του οποίου στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας μπορεί να αποκαταστήσει μέσα σε λίγα λεπτά την ζωή των μαλλιών σας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε, ωστόσο, στην εφαρμογή του, καθώς η αλόγιστη ποσότητα μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η αναλογία που συνίσταται από τους ειδικούς είναι μισή κουταλιά μηλόξυδου για κάθε 230 ml νερού.

Δημιουργεί λάμψη και προστατεύει το χρώμα

Το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να λειαίνει και να σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών σας, καθιστώντας το έτσι το τέλειο προϊόν για ιδιαιτέρως λαμπερά μαλλιά. Τα ένζυμα από το ζυμωμένο μήλο κλείνουν και εξομαλύνουν την επιδερμίδα των μαλλιών, κάτι που βοηθάει στην αποκατάσταση της λάμψης, καθώς και στην αποτροπή ακόμη και της απώλειας χρωστικών, εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα.

Προσθέτει όγκο και ένταση

Το μεγαλύτερο «σύμπτωμα» των μαλλιών της δεύτερης ημέρας μετά το λούσιμο είναι ότι φαίνονται αδύναμα και άψυχα. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπερβολικό λίπος μένει κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, καταστρέφοντας οποιαδήποτε πιθανότητα όγκου. Σε αυτήν την περίπτωση το μηλόξυδο εκτός του ότι απομακρύνει το λίπος και την βρωμαιά που έχουν συσσωρευτεί στα μαλλιά σας, αφαιρεί και το βάρος αυτών των υπερβολικών λιπαντικών ουσιών, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του όγκου των μαλλιών σας.

Βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών

Παρόλο που το μηλόξυδο δεν αποτελεί θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, η οξύτητά του συνδέεται ως πιθανή λύση για την αραίωση των μαλλιών διατηρώντας ένα ισορροπημένο επίπεδο pH. Τα μαλλιά έχουν ιδανικό επίπεδο pH μεταξύ 4 και 5. Ωστόσο, αρκετά σαμπουάν του εμπορίου μπορεί να το διαταράξουν. Εάν αυτή είναι η αιτία της τριχόπτωσης, η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας μηλόξυδου στη ρουτίνα των μαλλιών σας μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα του pH τους, να ξεκλειδώσει τους πόρους και να διεγείρει την αναγέννηση των μαλλιών σας.