Για πολλές δεκαετίες οι ειδικοί πίστευαν ότι οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από τους ήρεμους άντρες, λόγω της απόμακρης και μυστηριώδους φύση τους. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα όμως, το χαρακτηριστικό που φαίνεται να ελκύει περισσότερο τις γυναίκες σε αυτούς τους τύπους άντρα είναι επειδή αποτελεί «σημάδι» αρρενωπότητας.

Κατά μέσο όρο οι γυναίκες χρησιμοποιούν τρεις φορές περισσότερες λέξεις μέσα στην ημέρα απ’ ό,τι ένας άντρας, και ο εγκέφαλός τους έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει αυτό το χαρακτηριστικό.

Όταν μια γυναίκα συναντήσει έναν άντρα ο οποίος μιλάει πολύ, αμέσως τον «κατατάσσει» στην κατηγορία των πιο «θηλυκών και λιγότερο ελκυστικών». Από την άλλη, οι άντρες που χρησιμοποιούν πιο μικρές λέξεις και φράσεις και μιλούν πιο συνοπτικά και συγκεκριμένα, φαίνεται ότι γνωρίζουν της αποδοχής τους, κι αυτό γιατί οι γυναίκες τους εκλαμβάνουν ως πιο αρρενωπούς.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, πέρα από τους πράους και ήρεμους χαρακτήρες, που φαίνεται ότι δίνει το προβάδισμα σε αυτόν τον τύπο άντρα, είναι και το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν πιο «βαθιά» φωνή (ακόμη ένα σημάδι αρρενωπότητας).

«Η φωνή είναι ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δομήσουμε την ταυτότητά μας. Εμείς βρήκαμε ότι αυτό που κάνει ελκυστικό έναν άντρα, ή μια γυναίκα αντίστοιχα, είναι κατά πόσο θεωρείται χαρακτηριστικό ‘δείγμα’ της κοινότητάς του. Τείνουμε να μας αρέσουν άνθρωποι που ακούγονται σαν κι εμάς, που ταιριάζουν σε αυτό που μας φαίνεται οικείο» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η Dr Molly Babel, από το πανεπιστήμιο British Columbia στον Καναδά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PLOS One.