Τα νέα συλλογή γυαλιών για την άνοιξη/καλοκαίρι 2014 παρουσιάζει η Fendi. Τα γυαλιά ηλίου και οι σκελετοί οράσεως που προορίζονται για τη σύγχρονη και αναμφίβολα θηλυκή γυναίκα, διανέμονται από το Safilo Group.

Η νέα συλλογή περιλαμβάνει εκλεπτυσμένα μοντέλα που διαθέτουν μοναδικά σχήματα και εμβληματικές λεπτομέρειες όπως το μονόγραμμα της Fendi, το θρυλικό ριγέ μοτίβο «Pequin» και τη διάσημη διακόσμηση 2Jours.

Οι επιδέξιες τεχνικές κατασκευής ενισχύουν τα άριστης ποιότητας υλικά των νέων γυαλιών, όπως το Optyl και το αποκλειστικό ασετάτ, τιμώντας την άψογη τεχνογνωσία και τη διαχρονική κομψότητα του Οίκου.

Η χρωματική παλέτα αποτελείται από εξευγενισμένες αποχρώσεις και τολμηρές χρωματικές αντιθέσεις που τονίζονται από μία ελκυστική συνύπαρξη των υλικών, τις λεπτομέρειες που μοιάζουν με κόσμημα και τους ντεγκραντέ ή καθρέπτες φακούς.

Η νέα συλλογή είναι διαθέσιμη σε high-end οπτικά καταστήματα.

Limited edition γυαλιά ηλίου baguette

Ακαταμάχητα και εμβληματικά, αυτά τα γυαλιά ηλίου αντλούν την έμπνευσή τους από την διάσημη τσάντα Baguette του Οίκου.

Η τσάντα Baguette, που παρουσιάστηκε το 1997, έγινε ένα απολύτως απαραίτητο αξεσουάρ τη νέας χιλιετίας, καθώς επίσης και ένα σύμβολο διαχρονικής κομψότητας και στυλ.

Χάρη στις πολύπλευρες διαστάσεις, το ευθύ, καλοσχηματισμένο μπροστινό επάνω προφίλ και το ελαφρώς στρογγυλεμένο χαμηλό προφίλ, η νέα αριθμημένη περιορισμένη έκδοση γυαλιών ηλίου της μάρκας, τιμά την εξευγενισμένη γοητεία της θρυλικής τσάντας.

Οι βραχίονες είναι διακοσμημένοι με μία μεταλλική λεπτομέρεια που μοιάζει με κόσμημα και φέρει το εμβληματικό μονόγραμμα της Fendi, το οποίο μοιάζει με την αγκράφα της περίφημης τσάντας Baguette. Θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει την έκδοση με το ημιπολύτιμο μάτι του τίγρη ή με την πέτρα snowflake για μία λαμπερή και κομψή γοητεία ή την έκδοση με τις δύο πέτρες σε λιτές αποχρώσεις του μαύρου/καφέ του πούρου, ή μαύρο/γκρι για μία πιο εκλεπτυσμένη παραλλαγή.

Αυτά τα μοναδικά γυαλιά ηλίου βγαίνουν σε τόνους του μαύρου με ρίγες στο χρώμα του πούρου και ντεγκραντέ φακούς και σε μαύρο/ανάμεικτο γκρι με γκρι ντεγκραντέ φακούς.

Γυαλιά ηλίου και σκελετός οράσεως με συνδυασμούς χρωμάτων (color-block)

Ελκυστικοί στο μάτι , οι δύο σκελετοί αναμειγνύονται από κοινού σαν ένας για να δημιουργήσουν αυτά τα εκθαμβωτικά γυαλιά ηλίου και το σκελετό οράσεως, γεγονός που τα καθιστά ακαταμάχητα μοναδικά. Τα μοντέλα με συνδυασμούς χρωμάτων (color-block), αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό αντικρουόμενων διαστάσεων και χρωμάτων, ίσιων γραμμών και πολύπλευρων προφίλ, που αποκτούν ζωή και κίνηση μέσα από διαφάνειες χρωμάτων και τις εξευγενισμένες αποχρώσεις.

Τα χειροποίητα αυτά γυαλιά από ασετάτ διαθέτουν μεγάλο περίγραμμα και λεπτούς μεταλλικούς βραχίονες που τονίζονται από το επίπεδο έλασμα στο αρχικό μέρος των βραχιόνων και τις χρωματικές αντιθέσεις στα ακροβραχιόνια από ασετάτ. Οι οπάλ και διάφανες αποχρώσεις ενισχύουν τη μοναδική συνύπαρξη των υλικών που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα αυτά.

Τα γυαλιά ηλίου αυτά διατίθενται σε διάφανο σομόν/γκρι, αβάνα με χρυσούς βραχίονες και ντεγκραντέ γκρι φακούς, διάφανο/μελί αβάνα με χρυσούς βραχίονες και καφέ ντεγκραντέ φακούς, κίτρινο/peacock με βραχίονες σε χρώμα κίτρινου χρυσού και ντεγκραντέ γκρι φακούς, ανοιχτό μπλε/διάφανο καφέ με ασημί βραχίονες και ντεγκραντέ χακί φακούς.

Ο σκελετός οράσεως βγαίνει σε διάφανο/πράσινο με βραχίονες σε ρουτένιουμ, ανοιχτό μπλε/διάφανο καφέ με ασημί βραχίονες, οπάλ μελί/διάφανο γκρι με ασημί βραχίονες και πράσινο lime/σκούρο πορτοκαλί με χρυσούς βραχίονες.

Σοφιστικέ vintage διάθεση

Αυτά τα γυαλιά ηλίου και ο σκελετός οράσεως από ασετάτ με έμπνευση από το παρελθόν, έχουν vintage σχήμα και ρετρό τάση, που αναδεικνύεται από τις χρωματικές αντιθέσεις στη μετώπη και τους βραχίονες. Ο ελαφρώς στρογγυλεμένος σκελετός διαθέτει ήσυχους χρωματικούς τόνους της αβάνα, ενώ λαμπερές, ζωηρές αποχρώσεις φωτίζουν τους βραχίονες. Το εσωτερικό του μεταλλικού βραχίονα έχει μια ελκυστική λάμψη, ένα εφέ τύπου καθρέπτη και καθαρά, βασικά χρώματα τα οποία είναι σαφώς ορατά μέσα από τους βραχίονες.

Μικρά πριτσίνια συγκρατούν το εμβληματικό ριγέ μοτίβο «Pequin» που αποτελεί τη χαρακτηριστική λεπτομέρεια-υπογραφή της μάρκας.

Μία τολμηρή χρωματική παλέτα ενισχύει την αντίθεση ανάμεσα στις φυσικές αποχρώσεις της μετώπης και τις ζωηρές, εμπνευσμένες από την ποπ – αρτ αποχρώσεις των βραχιόνων, αντικατοπτρίζοντας άψογα τη συλλογή αξεσουάρ 2014 της Fendi.

Τα γυαλιά ηλίου βγαίνουν σε μαύρο χρώμα με διάφανους κίτρινους βραχίονες και καφέ φακούς, στο χρώμα του κεχριμπαριού με διάφανους σκούρους μπλε βραχίονες και ντεγκραντέ γκρι φακούς, σε μπεζ αβάνα με διάφανους μπλε βραχίονες και ντεγκραντέ σκούρους μπλε φακούς, σε ταρταρούγα με κοραλλί βραχίονες και καφέ φακούς καθρέπτες, σε αβάνα με πράσινους φωσφορούχους βραχίονες και κίτρινους φακούς καθρέπτες.

Ο σκελετός οράσεως βγαίνει σε μαύρο χρώμα με διάφανους βραχίονες, στο χρώμα του κεχριμπαριού με διάφανους σκούρους μπλε βραχίονες, σε διάστικτο γκρι με διάφανους πράσινους βραχίονες, διάστικτο ροζ με διάφανους λιλά βραχίονες και σε διάστικτο αβάνα με διάφανους ροζ φωσφορούχους βραχίονες.

Η γοητεία του 2jours

Ένα εμπνευσμένο μείγμα καθαρών, απλών και βασικών γραμμών που προσδίδει μία αύρα εξευγενισμένης κομψότητας σε αυτά τα αποκλειστικά γυαλιά. Η μεγάλη, ελαφρώς στρογγυλεμένη μορφή του μοντέλου ζωντανεύει μέσα από τους φυσικούς τόνους, ενώ οι μεταλλικοί βραχίονες διακοσμούνται με το εμβληματικό γυαλιστερό μεταλλικό μοτίβο 2Jours της μάρκας, μία λεπτομέρεια-υπογραφή που κοσμεί τα θρυλικά αξεσουάρ του Οίκου και προσδίδει μια μινιμαλιστική αίσθηση.

Τα γυαλιά αυτά διαθέτουν τα χρώματα της συλλογής αξεσουάρ ανοιξη/καλοκαίρι 2014 της Fendi: οπάλ κόκκινο με ροζ/ασημί βραχίονες και ντεγκραντέ γκρι/καφέ φακούς, μπλε με λευκούς/ασημί βραχίονες και ντεγκραντέ γκρι φακούς, καφέ με ασημί/στο χρώμα της ώχρας βραχίονες και καφέ ντεγκραντέ φακούς, μαύρo με χρυσούς/μαύρους βραχίονες και σκούρους γκρι ντεγκραντέ φακούς, αβάνα με χρυσούς/καφέ βραχίονες και καφέ ντεγκραντέ φακούς.

Μοντέρνα διάθεση

Αυτά τα μεγάλα σε σχήμα πεταλούδας επίπεδα μεταλλικά γυαλιά ηλίου, επιδεικνύουν μία εξαιρετικά ελαφριά, θεμελιώδη αίσθηση και διαθέτουν λεπτή σιλουέτα. Το εμβληματικό ριγέ μοτίβο «Pequin» που περιβάλλει τους φακούς – μία λεπτομέρεια-υπογραφή που κοσμεί τα θρυλικά αξεσουάρ του Οίκου- δημιουργεί έναν ελκυστικό συνδυασμό γυαλιστερού βερνικιού και μεταλλικών εφέ, που τονίζουν το μάτι.

Το κλασικό ριγέ μοτίβο «Pequin» σε μαύρο/χρώμα του πούρου που διακοσμεί τα ακροβραχιόνια προσθέτει μία χαρακτηριστική, διακριτική πινελιά.

Οι τέλειες αναλογίες του μοντέλου τονίζονται από μία κομψή παλέτα: γυαλιστερό μαύρο/χρυσό με ακροβραχιόνια στο χρώμα της ώχρας και ντεγκραντέ σκούρους γκρι φακούς, σκούρο καφέ/χρυσό με κοραλλί ακροβραχιόνια και καφέ ντεγκραντέ φακούς, καφέ/μπορντώ με πράσινα ακροβραχιόνια και κόκκινους κεραμιδί/ασημί φακούς, ροδοκίτρινο/μπλε της αεροπορίας με ακροβραχιόνια σε ανοιχτό γκρι και καφέ/χρυσούς φακούς.

Εμβληματική γοητεία

Αυτά τα γυαλιά ηλίου από ασετάτ και ο σκελετός οράσεως, έχουν ελαφρώς στρογγυλεμένα σε μορφή «μάτι της γάτας» και τετράγωνα σχήματα, διακοσμημένα με το εμβληματικό ριγέ μοτίβο «Pequin» σε μαύρο/χρώμα του πούρου στο αρχικό τμήμα των βραχιόνων, τέλεια συνδυασμένο με μία λεπτομέρεια ενός ελάσματος από πολύτιμο μέταλλο.

Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις ανάμεσα στις κλασικές αποχρώσεις της μετώπης και τους τολμηρούς τόνους των βραχιόνων, προσδίδουν μία σύγχρονη γοητεία σε αυτά τα πολύχρωμα μοντέλα: τα γυαλιά ηλίου αυτά βγαίνουν σε μαύρο χρώμα με σκούρους γκρι ντεγκραντέ φακούς, σε αβάνα με βραχίονες στο χρώμα της ώχρας και ντεγκραντέ γκρι/πράσινους φακούς, σε διάφανο πορτοκαλί με μπλε βραχίονες και σκούρους γκρι φακούς, σε γκρι με ροζ παστέλ βραχίονες και καφέ ντεγκραντέ φακούς, σε μπορντώ με πράσινους βραχίονες και πράσινους/γκρι φακούς, σε καφέ με κοραλλί βραχίονες και ντεγκραντέ καφέ/γκρι φακούς.

Ο σκελετός οράσεως βγαίνει σε μαύρο χρώμα, σε αβάνα με βραχίονες στο χρώμα της ώχρας, σε διάφανο κερασί με καφέ βραχίονες, σε γκρι με ροζ βραχίονες, σε καφέ με κοραλλί βραχίονες και σε μπλε με μπορντώ βραχίονες.