Συχνά οι αγκώνες μας έχουν την τάση να ξεραίνονται και να γίνονται σκληροί. Πρόκειται για ένα ενοχλητικό και αντιαισθητικό πρόβλημα, ωστόσο υπάρχουν απλοί και φυσικοί τρόποι για να επαναφέρετε την απαλότητα που τους λείπει. Διαβάστε 4 απλές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε.

– Θεραπεία με καφέ

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας από κόκκους καφέ που έχετε στο φίλτρο του γαλλικού καφέ με 1/4 της κούπας υγρό σαπούνι γλυκερίνης. Βρέξτε τους αγκώνες σας με ζεστό νερό και τρίψτε επάνω τους το μείγμα που μόλις φτιάξετε. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο νερό και θα δείτε πως οι αγκώνες είναι πλέον βελούδινοι.

– Μπανανόφλουδα

Αφού φάτε την μπανάνα σας, η οποία είναι πολύ θρεπτική για τον οργανισμό σας, χρησιμοποιήστε το εσωτερικό μέρος της μπανανόφλουδας για να τρίψετε τους αγκώνες σας.

Οι αγκώνες σας θα γίνουν πολύ απαλοί, γιατί όπως έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες, η φλούδα της μπανάνας περιέχει αντιμυκητιακά και αντιβιοτικά συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση των αγκώνων.

– Χυμός λεμονιού και ξύδι από μηλίτη

Πρόκειται για δύο υλικά που είναι φυσικοί παράγοντες λεύκανσης, ενώ το ξύδι από μηλίτη λειτουργεί και κατά της ξηρότητας. Πάρτε λοιπόν λίγο χυμό λεμονιού ή μηλίτη και απλώστε το στους αγκώνες σας, αφήνοντας το να στεγνώσει μόνο του.

Αν δεν είστε στο μπάνιο, έτσι ώστε να μαλακώσουν λίγο οι αγκώνες σας από το νερό, βυθίστε τους σε ένα μπολ με βραστό ή ζεστό από τη βρύση νερό και αφήστε τους για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια ετοιμάστε ένα μείγμα με 1/4 της κούπας απλή ζάχαρη, λίγες κουταλιές της σούπας λάδι και λίγο έλαιο ηλιοτρόπιου (αν δεν βρείτε έλαιο ηλιοτρόπιου χρησιμοποιήστε μόνο ελαιόλαδο) και απλώστε το στους αγκώνες σας (τους οποίους θα έχετε τεντωμένους), κάνοντας τους μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τέλος, ξεπλυθείτε και ταμπονάρετε την περιοχή για να την στεγνώσετε.

– Βαζελίνη και ντους

Ο πιο απλός τρόπος είναι να απλώσετε λίγη βαζελίνη και στη συνέχεια να κάνετε ντους με ζεστό νερό. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τη βαζελίνη να απορροφηθεί καλύτερα και να ενυδατώσει περισσότερο τους σκασμένους και ξερούς αγκώνες σας.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr