Μία βόλτα σε ένα spa, σε ένα κέντρο ομορφιάς, μπορεί να είναι το ιδανικό για μία γυναίκα, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να είστε σίγουρες για την ασφάλειά σας. Διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζετε, πριν κανονίσετε το ραντεβού.

Η σάουνα δεν είναι ό,τι καλύτερο
Όταν είστε έγκυος, είναι σημαντικό να αποφεύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία σας, όπως σάουνα, υδρομασάζ, ατμούς, περιτύλιξη σώματος και μαθήματα γιόγκα σε ζεστό περιβάλλον.

Προσοχή στα αιθέρια έλαια
Να είστε επιφυλακτικές στην αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή δεν γνωρίζουμε πολλά γι ‘αυτά και τις πιθανές παρενέργειές τους. Ορισμένες ουσίες, που μεταφέρονται από το δέρμα, θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για το έμβρυο. Υπάρχουν ορισμένα έλαια, όπως το λεμόνι και το ροδόξυλο, τα οποία θεωρούνται ότι είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά πάντα να ρωτάτε πρώτα τον μαιευτήρα σας.

Ξαπλωμένη ανάσκελα
Στην αρχή το μασάζ στην πλάτη ή το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό. Όσο προχωράτε στις εβδομάδες κύησης, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Μετά τον τέταρτο μήνα, μπορείτε να απολαύσετε κάποιες παροχές μόνο ανάσκελα, όμως κι αυτό όχι για πολύ ώρα.

Βαφή μαλλιών

Είναι καλύτερο να είστε πιο προσεκτικές στο πρώτο τρίμηνο και να αποφύγετε το βάψιμο των μαλλιών σας, γιατί τη συγκεκριμένη περίοδο σχηματίζονται τα όργανα του μωρού σας. Μετά το πρώτο τρίμηνο, μπορείτε να προτιμήσετε τις ανταύγειες, καθώς -στη θεωρία- είναι πιο ασφαλείς, μιας και τα χημικά δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το κρανίο σας.

Νύχια

Όσο για την περιποίηση των νυχιών; Καλύτερα να αποφύγετε τα ακρυλικά, καθώς τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν άγνωστες χημικές ουσίες. Αντίθετα οι περισσότεροι γιατροί δεν είναι αντίθετοι με το βάψιμο των νυχιών.

Πηγή: mother.gr