Για το μικρό σας η γκρίνια είναι ένας τρόπος να τραβήξει την προσοχή σας. Δε γκρινιάζει για να σας βγάλει εκτός εαυτού απλά γνωρίζει ότι μόνο έτσι θα πετύχει αυτό που θέλει. Αναρωτιέστε εάν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε ώστε να του μάθετε να ζητάει αυτό που θέλει χωρίς να γκρινιάζει;

Τι πρέπει να κάνετε

Θα πρέπει να του μάθετε ότι πρέπει να προσέχει τον τόνο της φωνής του, εξηγώντας του πως το πρόβλημα δεν είναι αυτό που λέει αλλά το πώς το λέει.

Σταματήστε να αντιδράτε στο κλάμα του. Δώστε του με κάθε τρόπο να καταλάβει πως όταν γκρινιάζει εσείς θα πείτε «όχι» σε ό,τι ζητήσει και προσποιηθείτε πως δεν το ακούτε καν όταν το κάνει.

Σίγουρα θα συνεχίσει να γκρινιάζει και εσείς θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή για να αντέξετε. Στην περίπτωση που υποκύψετε να γνωρίζετε πως το παιδί σας θα διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη τακτική έχει αποτέλεσμα άρα θα συνεχίζει να γκρινιάζει.

Μόλις θα σταματήσει να γκρινιάζει και χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του, δώστε του όλη την προσοχή σας.

Να θυμάστε πως τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερο από τις πράξεις σας παρά από τα λόγια σας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.