Το περιοδικό Life έκανε τη μεγάλη τομή στη δεκαετία του ’30, όταν θεώρησε ότι ο άτσαλος και καθόλου σεξουαλικός τρόπος που απαλλάσσεται η γυναίκα από τα περιττά ευθυνόταν για το κύμα των διαζυγίων που συγκλόνιζε τις ΗΠΑ.

Φιλοτέχνησε λοιπόν έναν κομψό και περιεκτικό οδηγό με τον σωστό τρόπο που οφείλει να γδύνεται η σύζυγος για να κρατάει το στεφάνι της πάντα στο πλευρό της!

Η ζωή ήταν πράγματι τελείως διαφορετική 75 χρόνια πριν και οι φωτογραφίες πιστοποιούν αυτό ακριβώς.

Ο οδηγός κυκλοφόρησε στο τεύχος του Life το 1937 ως «σωστός» και «λάθος» τρόπος για να γδύνεται κάποια για τον σύντροφό της, χρησιμοποιώντας στον ρόλο του μοντέλου μια χορεύτρια του μπουρλέσκ θεάματος.

Στο κείμενο μάλιστα επικρίνεται η «μεθοδολογία του γδυσίματος» της νοικοκυράς, στην οποία αναγνωρίζει το περιοδικό την κύρια ευθύνη για την εκτόξευση του δείκτη των διαζυγίων της χώρας.

Μέχρι και ειδική σχολή λειτούργησε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης για να μάθει τις έγγαμες κυρίες πώς να σώσουν το στεφάνι τους, διδάσκοντάς τες τον «πονηρό» τρόπο να ξεφορτώνονται με στιλ τα ρούχα τους. Και είχε μπόλικες μαθήτριες!

Οι συντάκτες του περιοδικού δεν ήταν ωστόσο ολότελα πεπεισμένοι ότι ο λάθος τρόπος γδυσίματος ήταν η Νο 1 αιτία για τα διαζύγια, κάτι που αποκαλύπτει ότι πάντα υπάρχουν ελπίδες!

Να και πώς δημοσιεύτηκε αρχικά ο οδηγός στο περιοδικό:

Ο λάθος τρόπος…

Και ο σωστός…

TAGS