Ποιος αποφασίζει για τις καταναλωτικές αποφάσεις στο σπίτι;

Αν η παγκόσμια οικονομία είχε φύλο, θα ήταν θηλυκό


ΓΥΝΑΙΚΑ
0:54
23/09/2019
Ποιος αποφασίζει για τις καταναλωτικές αποφάσεις στο σπίτι;
1
loading

Σε κάτι που οι παντρεμένοι ξέρουν καλά και όλοι οι υπόλοιποι υποθέτουν, δεν είναι ο άντρας αυτός που αποφασίζει στο σπίτι.

Αν μιλάμε τουλάχιστον για το πού πάει το οικογενειακό εισόδημα, τον πρώτο λόγο έχει η γυναίκα. Και μάλιστα σε ποσοστό 70-80%!

«Οι γυναίκες υποκινούν το 70-80% όλων των καταναλωτικών αγορών του νοικοκυριού, μέσω ενός συνδυασμού της αγοραστικής τους δύναμης και της επιρροής τους», μας λέει χαρακτηριστικά η διεθνής συμβουλευτική φίρμα EY.

Με τον όρο «επιρροή» εννοεί πως όταν δεν αγοράζει εκείνη κάτι, τότε εξασκεί την επιρροή της στον άντρα, αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό πίσω από μια αγορά.

Η γυναίκα συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα της καταναλωτικής οικονομίας, συμβάλλοντας κατά 18 τρισ. δολάρια (το 2018) στο παγκόσμιο εμπόριο, όπως υπολόγισε η EY…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Cb07:01Δευτερα

    Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Ιησού Χριστό. Όταν είναι ενωμένη η οικογένεια, και έχει επίγνωση, τι ζητά από την ζωή αυτή, θα υπάρχει ειρήνη μέσα στην οικογένεια, και σωστή διαχείριση του Μαμωνα της αδικίας. Όταν στο ανδρόγυνο εργάζονται και οι δύο, πρέπει να έχουν ένα βιβλιάριο καταθέσεων, με τα δύο ονόματα. Το ποιος θα αναλάβει τα έξοδα της οικογένειας, έχουν λογική και γνωρίζουν. Συνήθως, και ποιο σωστά η συζηγος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει