Η εξωσωματική είναι… γένους αρσενικού

Η μικρογονιμοποίηση θηλυκού


ΓΥΝΑΙΚΑ
11:09
29/09/2010
Η εξωσωματική είναι... γένους αρσενικού
loading

Η... μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην οποία καταφεύγει μία γυναίκα για να κάνει παιδιά φαίνεται πως επηρεάζει το φύλο του παιδιού της! Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, οι γυναίκες που καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι ενώ η μικρογονιμοποίηση, μια άλλη τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αυξάνει την πιθανότητα να γεννηθεί κορίτσι.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πιθανότητα γέννησης αγοριού αυξάνεται από 51% σε 56% στην εξωσωματική γονιμοποίηση ενώ στη μικρογονιμοποίηση η πιθανότητα γέννησης αγοριού είναι 49%, έναντι 51% στις γέννες με φυσικό τρόπο.

Η μελέτη ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 14.000 μωρών που είχαν γεννηθεί με τεχνητή γονιμοποίηση μεταξύ των ετών 2002 - 2006.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση ένα ωάριο λαμβάνεται από τη γυναίκα και αναμιγνύεται με το σπέρμα του άνδρα στο εργαστήριο και στη συνέχεια, αν γονιμοποιηθεί, μεταφέρεται στη μήτρα. Στην μικρογονιμοποίηση ο γιατρός διαλέγει και απομονώνει ένα συγκεκριμένο υγιές σπερματοζωάριο που θα γονιμοποιήσει το ωάριο και το εισάγει σε αυτό με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας.

Η αναλογία αγοριών-κοριτσιών σε ένα πληθυσμό μεταβάλλεται διαχρονικά λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων, όπως οι φυσικές καταστροφές, οι πόλεμοι ή ο λιμός. Η νέα μελέτη δείχνει ότι, με την πρόοδο της επιστήμης και τεχνολογίας, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αποτελεί ένα πρόσθετο παράγοντα που επιδρά σε αυτή την αναλογία ανάμεσα στα δύο φύλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει