Τα παπούτσια που θα φορέσει η νύφη είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζουν με το νυφικό καθώς και την εποχή που θα γίνει ο γάμος. Αν θα έχουν τακούνι χοντρό ή λεπτό, καθώς και το σχέδιό τους, είναι κάτι που θα το αποφασίσετε εσείς.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην σας ενοχλούν τα παπούτσια γιατί θα σας πονέσουν τα πόδια σας και θα χαλάσει όλη σας η διάθεση.

Πρέπει να μην είναι υπερβολικά ψηλά τα τακούνια, ιδίως αν δεν είστε συνηθισμένες σε αυτά, γιατί την ημέρα του γάμου σας θα βρίσκεστε σε ορθοστασία σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν πρέπει να εμποδίζουν την ελευθερία κινήσεων ειδικά κατά την ώρα της δεξίωσης και πιο συγκεκριμένα την ώρα που θα χορεύετε. Καλό θα ήταν να είναι με διπλό πάτο έτσι ώστε να απορροφώνται οι κραδασμοί και να είναι ακούραστα.

Συμβουλές

Πρώτον να είναι άνετα και δεύτερο να έχουν το μοναδικό προσωπικό σας στυλ. Ανάλογα με το πορτοφόλι σας θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει, κλασσικές γόβες pip toe πέδιλα πλατφόρμες γόβες με λουράκι, μπότες mule ή ακόμη και φλατ παπούτσια που ταιριάζουν συνήθως σε ψηλές γυναίκες με μακρύ νυφικό.

Σήμερα οι νύφες προτιμούν τα πιο μοντέρνα γοβάκια και τα πέδιλα σε αντίθεση με τα παλιότερα χρόνια που προτιμούσαν τις κλασσικές γόβες.

Μπορεί να έχουν πάνω πέρλες, κρύσταλλα πέτρες ή κάποιο άλλο πιο ακριβό υλικό. Ακόμη, θα μπορούσατε να τα δώσετε να τα ντύσουν και με το ύφασμα του νυφικού σας. Να το έχετε πάντα μαζί σας σε κάθε πρόβα νυφικού για να είστε σίγουρες ότι ταιριάζουν απόλυτα με το ύψος του νυφικού.

Αγοράστε ένα 2ο ζευγάρι πιο άνετο και πιο χαμηλό, όχι όμως τόσο που θα σέρνεται το νυφικό σας, που να ταιριάζει, για να το έχετε στη δεξίωση την ώρα του χορού, εφόσον κουραστείτε από το επίσημο.

Από χρώμα προτιμήστε λευκό, ιβουάρ, ασημί ή χρυσό εκτός αν το νυφικό σας έχει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα οπότε θα θέλετε να τα συνδυάσετε.

Περιποιηθείτε τα πόδια σας

Σύμφωνα με το έθιμο ο απεσταλμένος του γαμπρού θα πάει στη νύφη με τους λεγόμενους βλάμηδες. Πρέπει να τα φορέσει στη νύφη και όσο αυτή παριστάνει ότι δεν χωρούν στο πόδι τους, τόσο ο απεσταλμένος θα τα γεμίζει χαρτονομίσματα.

Την ημέρα του γάμου, δώστε στις ελεύθερες κοπέλες να γράψουν το όνομά τους, πριν τα φορέσετε. Το έθιμο λέει ότι το όνομα της κοπέλας που θα σβηστεί περισσότερο, θα είναι κι εκείνη που θα παντρευτεί πρώτη από τις άλλες.

Την ώρα που θα φτάσετε στην εκκλησία και θα κατεβαίνετε από το αυτοκίνητο ο φωτογράφος θα σας ζητήσει να σταθείτε για να βγάλει φωτογραφία τα νυφικά παπούτσια.

Πηγή: gamosinfo.gr