Πόσες φορές χάνετε το χρόνο σας ψάχνοντας κάτι; Και πόσες φορές εύχεστε να είχατε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους; Ένας είναι ο τρόπο: Να οργανωθείτε!

Διαβάστε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό…

Πριν ξεκινήσετε, έχετε τα παρακάτω σημεία υπόψη

Είναι το σωστό μέρος; Πριν οργανώσετε τη ντουλάπα στο χολ για παράδειγμα, σκεφτείτε μήπως ορισμένα αντικείμενα θα έπρεπε να τοποθετηθούν αλλού.

Μία ντουλάπα τη φορά. Ξεκινήστε από τη ντουλάπα που χρησιμοποιείτε περισσότερο

Αφιερώστε χρόνο. Μπορεί να σας πάρει από 3 έως 6 ώρες. Μην κάνετε πάνω από δύο κάθε Σαββατοκύριακο γιατί μπορεί να κουραστείτε και να μην κάνετε σωστή δουλειά.

Βγάλτε τα πάντα από τη ντουλάπα και ξεχωρίστε τα σε κατηγορίες. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσες λευκές μακό μπλούζες έχετε ή με πόσα σφουγγάρια καθαρισμού βρήκατε στη ντουλάπα (αναλόγως πάλι για τι χρήση έχει η ντουλάπα).

Κρατήστε μόνο ό,τι χρησιμοποιείτε και ό,τι αγαπάτε. Πετάξτε ή χαρίστε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και κερδίστε χώρο στη ντουλάπα, και χρόνο προσπαθώντας να διαλέξετε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο, ή συρτάρι ή ράφι για την κάθε κατηγορία ρούχων ή αντικειμένων.

Μην ξεχνάτε όμως το πιο σημαντικό: ό,τι δεν φαίνεται, είναι σαν να μην υπάρχει. Οπότε το να τοποθετήσετε κάποια πράγματα στο βάθος της ντουλάπας ή στο πατάρι, είναι σαν να μην υπάρχουν.

Πολλά καταστήματα έχουν ειδικά κουτιά ή θήκες σε διάφορα χρώματα και σχήματα που θα σας διευκολύνουν να ταξινομήσετε με στιλ και άνεση τα αντικείμενα που δημιουργούν το χάος.

Πηγή: myself.gr