Τα μακριά μαλλιά προσφέρουν μια υπέροχη θηλυκή εμφάνιση σε κάθε γυναίκα, όμως για να φαίνονται υγιή και να λάμπουν χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα.

Αν λοιπόν διαθέτετε πλούσια μακριά μαλλιά, δείτε μερικά απλά μυστικά που θα κάνουν να μαλλιά σας ακαταμάχητα…

Καταρχήν καλό θα ήταν να αποφεύγετε το συνεχές βάψιμο και να τα αφήνετε τελείως φυσικά, είτε είναι ίσια είτε σγουρά / σπαστά.

Εξαιρετικά σημαντικό επίσης είναι να περιορίστε την συχνότητα που χρησιμοποιείτε σεσουάρ, προϊόντα styling (gel, αφρό και λακ) και ψαλίδι ή πρέσσα μαλλιών, διότι η συνεχής χρήση τους καταστρέφει την τρίχα και την αποδυναμώνει με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η λάμψη που έχουν τα υγιή μαλλιά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψεκάζετε με ένα σπρέι κερατίνης τις άκρες τους, έτσι ώστε να τα δυναμώσετε και να μπορείτε να τα φτιάξετε ευκολότερα.

Επιπλέον, προσέξτε την διατροφή σας, έτσι ώστε να παίρνετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες για την υγεία των μαλλιών σας και αποφύγετε όσο μπορείτε το άγχος, που μπορεί να τα αποδυναμώσει και τα αραιώσει.

Πολύ καλό στην διατήρηση της υγείας της τρίχας είναι και το ανά τακτά διαστήματα (για παράδειγμα κάθε 3 μήνες) καθάρισμα της ψαλίδας. Ενώ, και η εφαρμογή μιας φυσικής μάσκας από 2 κρόκους αυγών και ελαιόλαδο, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην θρέψη τους. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να ανακατέψετε τα υλικά και στη συνέχεια να κάνετε απαλό μασάζ στις ρίζες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 25 λεπτά και λουστείτε με άφθονο νερό.

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα χρειαστεί μια επίσκεψη στον δερματολόγο προκειμένου να δώσει μια πιο εξειδικευμένη λύση για την περίπτωση σας.

Πηγή: beautetinkyriaki