Αυτές τις ημέρες οι βραδινές έξοδοι είναι στην ημερήσια διάταξη. Υποχρεώσεις που ποικίλλουν όπως: πάρτι, γιορτές ή επαγγελματικά δείπνα, απαιτούν διαφορετικό ενδυματολογικό κώδικα και μακιγιάζ. Κάνοντας απλές αλλαγές στο πρωινό μακιγιάζ σας μπορείτε να το μετατρέψετε σε βραδινό.

Διαβάστε πώς θα πετύχετε την αλλαγή σε χρόνο-ρεκόρ…

Επιδερμίδα

Ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με ένα ειδικό μαντιλάκι, που απομακρύνει την επιπλέον λιπαρότητα. Επιδιορθώστε το πρωινό μακιγιάζ με μια πούδρα κόμπακτ και ένα βρεγμένο σφουγγαράκι. Απλώστε το προϊόν από το κέντρο του προσώπου προς τις άκρες, κάνοντας γρήγορες κινήσεις.

Προσέξτε ιδιαίτερα στα όρια του τριχωτού της κεφαλής, ώστε η βάση να σβήσει απαλά χωρίς να δημιουργήσει διχρωμίες. Καλό είναι να περιμένετε 2-3 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το προϊόν και μετά να συνεχίσετε το μακιγιάζ.

Μάτια

Για ένα εντυπωσιακό, αλλά όχι ακραίο look επιλέξτε λαμπερές σκιές σε γήινες αποχρώσεις. Ξεκινήστε με μια ματ βάση η οποία θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ στα βλέφαρα και θα βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή του.

Η λευκή είναι ιδανική για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ενώ μια εκρού ταιριάζει σε σταράτες, αλλά και σκουρόχρωμες επιδερμίδες (αποφύγετε τη λαμπερή βάση γιατί σε συνδυασμό με τη λαμπερή σκιά θα δώσει ένα ψυχρό και σκληρό αποτέλεσμα).

Στη συνέχεια απλώστε τη λαμπερή σκιά σε όλο το βλέφαρο δίνοντας έμφαση στην κόγχη του ματιού. Κάντε περίγραμμα στο επάνω βλέφαρο με μολύβι ή εάν είστε πιο έμπειρες με υγρό αϊλάινερ σε καφέ χρώμα.

Όταν αγοράζετε μια λαμπερή σκιά, η καλύτερη επιλογή είναι ένα προϊόν, το οποίο μετά την εφαρμογή να επιτρέπει στην επιδερμίδα να φαίνεται, και χωρίς να την καλύπτει σαν ασβέστης.

Χείλη

Για να εξελίξετε αυτό το σοφιστικέ μονοχρωματικό μακιγιάζ πρέπει να αναδείξετε τα χείλη σας με λιπ γκλος σε ζεστές μπρονζέ αποχρώσεις. Δοκιμάστε την απόχρωση της σαμπάνιας (καφέ ροδακινί) εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή ένα καφέ περλέ, εάν η επιδερμίδα σας είναι σταράτη.

Για τις σκούρες επιδερμίδες ενδείκνυνται πορτοκαλί κραγιόν ή γκλος για να τις φωτίζει. Για ένα πιο έντονο έως θεατρικό look, το κόκκινο κραγιόν ενδείκνυται, και είναι«must» αυτήν την εποχή. Προτιμήστε ένα ενυδατικό κόκκινο κραγιόν με φωτεινό και άψογο τελείωμα το οποίο θα απλώσετε με τη βοήθεια ειδικού πινέλου.

Εάν είστε ξανθιές προτιμήστε από την γκάμα του κόκκινου ένα κόκκινο ροζ κραγιόν, οι σταράτες αναδεικνύονται με κόκκινο καφέ, ενώ στις πιο σκούρες ταιριάζει το κόκκινο του κρασιού.

Μάγουλα

Μια ζεστή απόχρωση ρουζ θα εναρμονιστεί με όλο το look χωρίς να τραβά την προσοχή. Σημασία έχει πάντα η φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας.

Έτσι στις ανοιχτόχρωμες ταιριάζουν οι καφέ κίτρινοι τόνοι, ενώ τα μπρονζέ ρουζ είναι καλύτερη επιλογή για τις πιο σκούρες επιδερμίδες.

Πηγή: myself.gr