Μόλις το ένα τρίτο των διευθυντικών θέσεων στην ΕE καταλαμβάνονται από γυναίκες

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat


ΓΥΝΑΙΚΑ
23:51
07/03/2019
Μόλις το ένα τρίτο των διευθυντικών θέσεων στην ΕE καταλαμβάνονται από γυναίκες
4
loading

Μόλις το ένα τρίτο των διευθυντικών θέσεων στην Ευρώπη καταλαμβάνονται από γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat, ενόψει της αυριανής Διεθνούς Ημέρας Γυναίκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Eurostat, σχεδόν 9,4 εκατομμύρια άτομα κατέχουν διευθυντικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση: 6 εκατομμύρια άνδρες (64%) και 3,4 εκατομμύρια γυναίκες (36%). Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό από το 2012.

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες κατέχουν κάτω από το ένα τρίτο των διευθυντικών θέσεων (32%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις καταγράφεται στη Λετονία (56%). Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Εσθονία (49%), η Πολωνία και η Σλοβενία (47%), η Ουγγαρία (43%), η Λιθουανία και η Σουηδία (42%). Στον αντίποδα, βρίσκεται το Λουξεμβούργο με μόλις το 15% των διευθυντικών θέσεων να καταλαμβάνονται από γυναίκες. Ακολουθεί, η Κύπρος με 23%, η Τσεχία, η Δανία, η Ιταλία και η Ολλανδία με 29% και η Γερμανία με 30%.

Εξάλλου, στην ΕΕ οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου των εισηγμένων εταιρειών (27%) και λιγότερο από το ένα πέμπτο των ανώτερων στελεχών (17%) το 2018. Με άλλα λόγια, αν και αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του συνόλου των απασχολουμένων στην ΕΕ, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται μεταξύ των διευθυντών και των στελεχών.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών σε διοικητικά συμβούλια παρατηρείται στη Γαλλία (44%), στην Ιταλία και τη Σουηδία (36%), στη Φινλανδία (35%) και στη Γερμανία (34%). Αντίθετα, τα μικρότερα ποσοστά καταγράφονται στην Εσθονία (8%), την Ελλάδα (9%) και την Μάλτα (10%).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Adiafthorospromitheas

  Επομενως το συμπερασμα ειναι ειτε οτι οι ανδρες ειναι πιο ικανοι, ειτε οτι οι γυναικες ειναι λιγοτερο φιλοδοξες για καρριερα ειτε οτι προτιμουν τα ευκολα ειτε οτι αφιερωνονται στην οικογενεια ειτε οτι δεν θελουν σκοτουρες να αγωνιζονται για τα δυσκολα ειτε οτι υπαρχει διακριτικη μεταχειριση εις βαρος τους!!!! Τι απο ολα αυρα συμβαινει?

 2. avatar Ιέραξ.

  Πες το ρε φιλαράκι επιτέλους. Το βλέπω να συμβαίνει σε πάρα πολλούς τομείς. Πραγματικά αυτή ήταν η απορία μου, λόγω αιδοίου;;;
  Έλεος.

 3. avatar Ιέραξ

  Γιατί με το ζόρι να προσληφθούν περισσότερες μόνο και μόνο επειδή έχουν αιδοίο;

 4. avatar ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

  πυρ , γυνη και θαλασσα
  γι'αυτό η Ευρωπαϊκή ( Ένωση) πάει κατά διαβόλου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει