Μια 27χρονη μητέρα από το Πόρτσμουθ περιγράφει πως η άφιξη των παιδιών και η ρουτίνα έχουν επηρεάσει τη σεξουαλική της ζωή.

Η Corinne γνώρισε τον σύζυγό της Lewis το 2010 και παντρεύτηκαν το 2013.

«Όταν πρωτογνωριστήκαμε κάναμε σεξ κάθε φορά που βλεπόμασταν. Τώρα όμως που είμαστε εργαζόμενοι γονείς, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών μας έχει μειωθεί. Τώρα προγραμματίζουμε το πότε θα κάνουμε σεξ, κάτι το οποίο αφαιρεί κάθε στοιχείο ρομαντισμού», λέει στη Sun.

Η άφιξη των παιδιών αποτέλεσε το κομβικό σημείο στη σεξουαλική τους ζωή, όπως λέει. Στην αρχή, αυτή ήταν μια καλή δικαιολογία. Τώρα όμως που τα παιδιά μεγάλωσαν λίγο και κοιμούνται στα κρεβάτια τους, η επιθυμία για σεξ τουλάχιστον από τη μεριά του 33χρονου συντρόφου της είναι περιορισμένη.

«Το μεγαλύτερο διάστημα που περάσαμε χωρίς σεξ ήταν έξι εβδομάδες. Μάλιστα μια φορά τον ρώτησα “πιστεύεις ότι έχουμε ξεχάσει πώς να το κάνουμε;”. Πάντα είχα όρεξη για σεξ οπότε αισθάνομαι ότι τον πρήζω συνέχεια. Με απορρίπτει λέγοντάς μου ότι είναι κουρασμένος ή ότι έχει πονοκέφαλο. Από ένα σημείο και μετά καταλαβαίνεις ότι πρόκειται απλά για μια δικαιολογία. Και όταν σε απορρίπτουν συνέχεια αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι σκουπίδι. Εργαζόμαστε σκληρά και οι δύο. Η ερωτική μου διάθεση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δική του γι’ αυτό και πρέπει να προσπαθήσω πολύ για να το καλοπιάσω στην κρεβατοκάμαρα».

Κάποια στιγμή όπως αποκαλύπτει πέρασε από το μυαλό της το ενδεχόμενο να έχουν ανοιχτή σχέση. Του το πρότεινε μάλιστα, αλλά εκείνος το απέρριψε.

«Έχω ανάγκη τη φυσική επαφή, το σεξ είναι πολύ σημαντικό για εμένα και αν δεν το έχω συχνά τότε επηρεάζεται η διάθεσή μου και η αυτοπεποίθησή μου πληγώνεται. Θα ήθελα πάρα πολύ να έκανα σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να είμαι ευτυχισμένη αλλά στην περίπτωσή μας το φυσιολογικό είναι μια φορά κάθε δύο εβδομάδες. Καταλαβαίνω ότι η δουλειά του -μάνατζερ- είναι σκληρή, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν είμαι σπίτι και σχεδιάζω πως θα περάσουμε μια ερωτική βραδιά και αυτός με απορρίπτει, με ενοχλεί. Εν τέλει πρέπει να σεβαστώ πως έτσι είναι και αν πραγματικά δεν το θέλει, δεν μπορώ να τον αναγκάσω να το κάνει. Είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του και δεν αισθάνεται ότι χρειάζεται το σεξ για να νιώσει κοντά σε εμένα. Η χαρά γι’ αυτόν είναι να παραγγείλει φαγητό απ’ έξω και να αράξει στον καναπέ, αυτή είναι η ιδανική βραδιά για εκείνον», λέει.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετά ζευγάρια προσπαθούν ωστόσο να τα κρύψουν. «Αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι υποκρίνονται ότι οι σχέσεις τους είναι τέλειες, γι’ αυτό και πιστεύω ότι είναι καλό να θίξουμε αυτό το θέμα. Ένα από τα πράγματα που βοηθούν είναι να πειραματιστείτε με νέα “παιχνίδια” και εσώρουχα. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει να ανανεώσει το γάμο σας».

O Lewis από την πλευρά του έχει τη δική του άποψη. «Περιστασιακά η διαφορετική σεξουαλική μας διάθεση ασκεί πίεση στη σχέση μας, αλλά αγαπάμε ο ένας τον άλλο ειλικρινά και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουμε».