Τι να κάνετε αν το παιδί έχει παραπανίσια κιλά

Αναρωτηθείτε μήπως δίνετε εσείς πρώτοι το κακό παράδειγμα


ΓΥΝΑΙΚΑ
9:46
04/09/2018
Τι να κάνετε αν το παιδί έχει παραπανίσια κιλά
1
loading

Αν το παιδί σας έχει την προδιάθεση να γίνει παχύσαρκο, είναι απαραίτητο να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες για να το προλάβετε. Πάμε να δούμε τις κυριότερες:

Αρχικά, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας για αυτήν την κατάσταση. Είναι δεδομένο ότι δεν προσέχετε επιμελώς τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τα παραπανίσια κιλά που έχει πάρει.

Το επόμενο βήμα είναι να μιλήσετε με ειδικό για να σας ορίσει ποιες πρέπει να είναι οι νέες διατροφικές συνήθειες του μικρού σας, τι ώρες πρέπει να τρώει κτλ. Μπορεί να έχετε εντοπίσει κάποια εμφανή λάθη, όμως καλό είναι να μην τροποποιήσετε το οτιδήποτε από μόνοι σας.

Όπως στα πάντα, αναρωτηθείτε μήπως δίνετε εσείς πρώτοι το κακό παράδειγμα στο παιδί. Μήπως δηλαδή οι δικές σας διατροφικές συνήθειες είναι γεμάτες καταχρήσεις και ανθυγιεινές τροφές και το παιδί απλά σας αντιγράφει; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε πρώτοι εσείς συνήθειες, αν όχι γενικά, τουλάχιστον μπροστά στο παιδί.

Όσες φορές χρειαστεί να μείνει το παιδί με τη γιαγιά και τον παππού, δώστε ρητές εντολές να μην του δίνουν γλυκά και λοιπά γλυκίσματα και να εφαρμόσουν κατά γράμμα τη συμφωνία που κάνατε για το φαγητό του παιδιού.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λέω τώρα…

    Να μαγειρεύετε ίσως;;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει