Ακόμη κι αν ανήκετε σ’ εκείνες που αγαπούν τα έντονα αρώματα, ένα ελαφρύ, δροσερό προϊόν είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για το καλοκαίρι.

Θέλετε λόγους; Είναι της μόδας και φοριέται όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση. Διαβάστε πώς μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκειά του και τι να προσέχετε πριν από την τελική επιλογή.

Οι «φυλές» των αρωμάτων

Προτού καταλήξετε σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, συνήθως εξετάζετε μια σειρά από κριτήρια: την ώρα και τις περιστάσεις για τις οποίες το θέλετε, τη διάρκειά του, την τιμή του. Σε όλα αυτά θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τα είδη των αρωμάτων που θα βρείτε στην αγορά:

Parfume: Έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια, διαρκεί περισσότερο και είναι το πιο ακριβό.

Eau de Parfume: Έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια, δεν είναι τόσο ακριβό, αλλά χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τη χρήση για να εξασφαλίσετε διάρκεια μέσα στην ημέρα.

Eau de toilette: Έχει ακόμη μικρότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια και αφήνει πιο δροσερή αίσθηση. Είναι σαφώς πιο οικονομικό και αφήνει ελαφριά μυρωδιά.

Cologne: Είναι η αγαπημένη κατηγορία των αντρών, αλλά και η πιο οικονομική. Καθώς το αλκοόλ εξατμίζεται, χαρίζει μια αίσθηση τόνωσης και δροσιάς σε όλο το σώμα. Είναι ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι.

Πώς θα επιτύχετε μεγαλύτερη διάρκεια

Το μυστικό για να διατηρήσετε αρκετές ώρες τη μυρωδιά του αρώματός σας έγκειται στη σωστή εφαρμογή του. Θα πρέπει να γίνεται σε διάφορες φάσεις και συνδυαστικά με άλλα προϊόντα για το σώμα, τα οποία ανήκουν στην ίδια σειρά με το άρωμά σας.

Τι να κάνετε:

1) Ξεκινήστε χαλαρώνοντας στο μπάνιο με το αφρόλουτρο της αγαπημένης σας σειράς. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μπάρα σαπουνιού της ίδιας σειράς.

2) Στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά το δέρμα με μια πολύ μαλακή πετσέτα και απλώστε μία πλούσια στρώση αρωματικό body lotion από άκρη σε άκρη.

Οι αρωματικές κρέμες σώματος έχουν πιο πλούσια υφή και ενδείκνυνται για ξηρές επιδερμίδες. Αντίθετα, τα body lotions είναι πιο ρευστά, πιο φίνα και απλώνονται πολύ πιο εύκολα.

3) Ολοκληρώστε ψεκάζοντας απαλά με το αγαπημένο σας αρωματικό προϊόν, επιλέγοντας πάντα την πιο ελαφριά έκδοσή του, π.χ. Cologne ή Eau de toilette.

To χειμώνα μπορείτε να συνεχίσετε με την αρωματική πούδρα της ίδιας σειράς -η οποία δίνει μια υπέροχη αίσθηση απαλότητας στο δέρμα- ή ακόμη και με τη χρήση αποσμητικού.

Do’s and don’t’s

Τι να κάνετε:

-Φοράτε καθημερινά άρωμα, στο γραφείο ή τη βόλτα, και όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

-Δοκιμάστε αρκετές φορές το άρωμα που πρόκειται να αγοράσετε, και όχι σε ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Απλώστε το 2-3 φορές πάντα μόνο του, χωρίς να έχετε ψεκάσει στο ίδιο χέρι και άλλα αρώματα.

-Ψεκάστε σε σημεία του σώματος όπου αισθάνεστε τους παλμούς της καρδιάς: πίσω από τα αφτιά, στο λαιμό, στο εσωτερικό μέρος των αγκώνων ή πίσω από τα γόνατα. Ακολουθήστε τη συμβουλή της γιαγιάς: Ψεκάστε και γύρω από το φόρεμά σας.

-Συντηρήστε το σωστά: Φυλάσσετε το μπουκάλι σε δροσερό και σκιερό μέρος και καθαρίζετε το στόμιο κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε, για να εφαρμόζει καλά το καπάκι και να μην εξατμίζεται.

Αποφεύγετε να:

-Ανακατεύετε διάφορες μυρωδιές:
Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το άρωμά σας, πλυθείτε με ουδέτερο σαπούνι και χρησιμοποιήστε άοσμο αποσμητικό ή κρέμα σώματος.

-Έρχεστε… δεύτερες: Ένα άρωμα μπορεί να μυρίζει τέλεια στη καλύτερή σας φίλη, αλλά όχι πάνω σας. Επιλέξτε κάποιο που σας ταιριάζει.

-Φοράτε το άρωμα του συντρόφου σας: Σε πολλές γυναίκες αρέσουν τα αντρικά αρώματα, ωστόσο δεν είναι ούτε σέξι ούτε θηλυκό να μυρίζετε όπως εκείνος (ή ο προϊστάμενός του).

-Ψεκάζετε πάνω σε μεταξωτά ή λεπτεπίλεπτα υφάσματα: Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν λεκέδες.

-Ενθουσιάζεστε από μια μυρωδιά
και προχωράτε αμέσως σε αγορά: Μια μικρή βόλτα στο κατάστημα θα δώσει το κατάλληλο χρόνο στο άρωμα, ώστε να κορυφωθεί η μυρωδιά του και να δείτε εάν πράγματι είναι αυτό που θέλετε.

Η χημική ισορροπία στην επιδερμίδα σας σε ορισμένες συνθήκες μπορεί να αλλάξει, επηρεάζοντας και το άρωμά σας. Για παράδειγμα, όταν έχει υπερβολική ζέστη ή όταν βρίσκεστε σε δίαιτα, θα παρατηρήσετε ότι αλλάζει και η απόδοση που έχει το άρωμα στο δέρμα σας.

Πηγή: myself.gr