Τόνωσε το σώμα σου μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες κάνοντας ελεύθερο κολύμπι στην πισίνα της γειτονιάς σου.

Μπες στην πισίνα

Το καλοκαίρι είναι ο ιδανικός καιρός για να ξεκινήσεις και πάλι το κολύμπι. Αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για μία συνολική άσκηση καθώς γυμνάζει εξίσου αποτελεσματικά διαφορετικές ομάδες μυών.

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ό, τι κολυμπώντας για μία ώρα καις τις ίδιες θερμίδες όπως όταν τρέχεις σε ανώμαλο δρόμο με γρήγορη ταχύτητα για μία ώρα.

Ετοίμασε την τσάντα σου

Αν τελικά περάσεις το καλοκαίρι στην πόλη μπορείς να αναζητήσεις την πλησιέστερη πισίνα για να δροσιστείς και να γυμναστείς! Όπως όμως για να πας στο γυμναστήριο φοράς την φόρμα σου έτσι και για να μπεις στην πισίνα είναι καλό να έχεις επιλέξει και το κατάλληλο μαγιό.

Ένα ολόσωμο lycra μαγιό είναι ιδανικό ενώ απαραίτητο είναι και ένα σκουφάκι για τα μαλλιά το οποίο θα τα προστατέψει από τις επιπτώσεις του χλωρίου. Τέλος, απαραίτητα είναι και τα γυαλιά τα οποία θα προστατέψουν τα μάτια σου από ερεθισμούς.

Ασκήσεις αναπνοής

Το να μάθεις να κρατάς την αναπνοή σου είναι σημαντικό και ένας εύκολος τρόπος να το κάνεις είναι με εξάσκηση!

Κρατήσου στην άκρη της πισίνας πάρε μία βαθιά αναπνοή και βούτηξε το κεφάλι σου μέσα στο νερό. Βγάλε τον αέρα από τη μύτη όπως όταν τη φυσάς με ένα χαρτομάντιλο. Βγες από το νερό ανέπνευσε από το στόμα και επανέλαβε.

Μάθε την ώθηση

Θέλεις και εσύ να μάθεις την ώθηση που μπορείς να έχεις όταν φτάνεις στην μία άκρη της πισίνας και αλλάζεις κατεύθυνση;

Φτάσε στο τοίχωμα και τοποθέτησε το σώμα σου κάθετα προς αυτό και παράλληλα προς τον πάτο της πισίνας. Κλώτσησε με όλο σου το πόδι και όχι χρησιμοποιώντας μόνο το κομμάτι από το γόνατο και κάτω.

Η πρώτη σου προπόνηση

Κάνε εξάσκηση στις βυθίσεις πηγαίνοντας 15 φορές μέχρι τον βυθό και πάνω με μικρά διαλείμματα στο ενδιάμεσο. Ξεκίνα τις διαδρομές πηγαίνοντας με τον πιο εύκολο για εσένα ρυθμό.

Κάνε εξάσκηση στις ωθήσεις κάνοντας τουλάχιστον 10 από αυτές με κενά 30 δευτερολέπτων από τη μία στην άλλη.

Αύξησε ταχύτητα

Τώρα που έχεις εξοικειωθεί με την πισίνα μπορείς να αυξήσεις και την ταχύτητά σου. Μπορείς λοιπόν να κάνεις στο κολύμπι σου μικρές «εκρήξεις».

Ξεκινάς με το συνηθισμένο σου ρυθμό, κάνεις μία «έκρηξη» ταχύτητας για μερικά μέτρα και μετά συνεχίζεις στον αρχικό σου ρυθμό.

Κανονική προπόνηση

Κάνε ζέσταμα κολυμπώντας για 5 λεπτά συνεχόμενα κάνοντας διαφορετικά είδη κολύμβησης. Μετά το ζέσταμα ξεκινάς κανονικά τις διαδρομές στο ελεύθερο εναλλάσσοντας τον ρυθμό με διαφορετική όμως συχνότητα. Δηλαδή μία διαδρομή γρήγορη, μία κανονική.

Πηγή: myself.gr