Κάτι που η οικονομική κρίση σε έχει τσακίσει και δεν υπάρχουν ευρώ ούτε για δείγμα, κάτι που δεν θέλεις να περάσει τη μισή ζωή στο κομμωτήριο, αποφάσισες να μετατρέψεις το σπίτι σε χώρο περιποίησης μαλλιών. Και πολύ καλά κάνεις.

Διάβασε παρακάτω πώς θα βάψεις τέλεια τα μαλλιά σου στο σπίτι…

Η κατάλληλη προετοιμασία: Είναι ένα πολύ βασικό βήμα της διαδικασίας της βαφής στο σπίτι. Μην κάνεις δραστικές αλλαγές στο χρώμα σου αφού δεν είσαι επαγγελματίας για να μπορείς να αντιμετωπίσεις πιθανές κρίσεις.

Άλλαξε το πολύ 2 τόνους την απόχρωση σου ή απλά πέρασε τη ρίζα ή ολόκληρη τη βαφή σου και μην τολμήσεις τώρα την αλλαγή από μαύρο σε ξανθό γιατί δεν αποκλείεται να γίνει το «μοιραίο».

Χρησιμοποίησε τα γάντια σου για να μην λερωθούν τα χέρια κατά την βαφή και έχε κοντά σου χαρτί γιατί δεν αποκλείεται να το χρειαστείς.

Επίσης φόρεσε μια σκούρα μπλούζα ή πετσέτα που δεν έχει το φόβο να λερωθεί.

Πριν αρχίσεις να απλώνεις την βαφή πες «ναι» στην κρέμα γύρω από το κεφάλι. Σίγουρα έχεις δει στο κομμωτήριο ότι σου απλώνουν κρέμα για να μη λερωθεί το δέρμα στο μέτωπο και γύρω από τα αυτιά. Το ίδιο πρέπει να προσέξεις και εσύ στο σπίτι.

Βάλε λίγη κρέμα προσώπου που είναι λιπαρή ή βαζελίνη κατά μήκος του μετώπου και γύρω από τα αυτιά και είσαι έτοιμη.

Κάνε το τεστ αλλεργίας: Κάθε φορά που δοκιμάζεις να κάνεις μόνη σου μια βαφή στο σπίτι πρέπει να ξέρεις πώς θα αντιδράσει το δέρμα σου ειδικά αν δεν έχεις ξανακάνει τη συγκεκριμένη.

Κάνε το τεστ αλλεργίας και δοκίμασε σε μια τούφα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, τη βαφή περίπου 2 μέρες (48 ώρες) πριν κάνεις το βάψιμο για να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά.

Βήμα πρώτο:
Ανέμειξε τη βαφή και άρχισε να χωρίζεις τα μαλλιά σου σε ενότητες για να είσαι σίγουρη ότι θα πιάσει καλά.

Αυτό που θέλεις είναι όλα τα μέρη να έχουν βαφή και να μην υπάρχουν διαφορές όπως π.χ. πολύ χρώμα στο επάνω και μπροστινό μέρος του κεφαλιού και καθόλου πίσω, καθώς δεν είναι ωραίο να αφήσεις τη μισή ρίζα άβαφτη ή να υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Βήμα δεύτερο: Εν αρχή ην η ρίζα! Η ρίζα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «πιάσει» καλά ειδικά αν έχεις αρκετά λευκά οπότε πρέπει να το λάβεις αυτό υπόψη σου. Άρχισε λοιπόν από την ρίζα και μετά πέρασε στα «έξω» μαλλιά!

Βήμα τρίτο: Αφού έχεις χωρίσει τα μαλλιά σου ανά τμήματα φρόντισε να τα «περάσεις» με βαφή ανά τμήματα. Πάρε στο χέρι σου ικανοποιητική ποσότητα βαφής και «πέρασε» την σε κάθε τούφα έτσι ώστε να πιάσει παντού και να είναι ομοιόμορφη, για να μην έχεις διχρωμίες.

Με τη χτένα σου, χτένισε τα μαλλιά σου έτσι ώστε να  «πιάσει» περισσότερο η βαφή και να καλύψει την τρίχα από τη ρίζα στην άκρη της.

Βήμα τέταρτο: Αφού απλώσεις τη βαφή σε όλο το κεφάλι, τότε κάνε απλό μασάζ έτσι ώστε να εξασφαλίσεις ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, πιάσε τα μαλλιά σου σε κότσο έτσι ώστε να είναι μαζεμένα αλλά και για να δεις πόσο ομοιόμορφη είναι η ρίζα με τις άκρες. Αν δεις ότι έχει μεγάλη διαφορά, τότε άπλωσε περισσότερη ποσότητα στα σημεία που βλέπεις ότι το έχουν ανάγκη!

Βήμα πέμπτο:
Περίμενε να περάσει η ώρα που προβλέπεται και λούσε τα μαλλιά σου τουλάχιστον 2 φορές με σαμπουάν.

Άπλωσε τη μάσκα ή το μαλακτικό σου έτσι ώστε το μαλλί σου να είναι απαλό και μαλακό. Άφησε τα να στεγνώνουν φυσικά και θα δεις ότι θα είναι ακόμη πιο λαμπερά.

Λούσου την επόμενη μέρα, μετά από 24 ώρες από την εφαρμογή της βαφής και θα δεις το χρώμα σου ακόμη πιο λαμπερό από ποτέ και με τα υπολείμματα βαφής να έχουν εξαφανιστεί.

Πηγή: womenonly.gr