Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο περισσότερο αγχώνονται οι γυναίκες για την εμφάνισή τους. Εξάλλου, κάποια περιττά κιλά που μπορεί να διαθέτουν, μπορούν να κρυφτούν το χειμώνα με την ανάλογη ενδυμασία όμως, το καλοκαίρι που πηγαίνουν στην παραλία τα πράγματα αλλάζουν…

Αναρωτιέστε εάν προλαβαίνετε λοιπόν να χάσετε βάρος πριν αρχίσετε τις θαλάσσιες εξορμήσεις; Τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις σας. Θα πρέπει να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε σε ημερήσια βάση. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί αφού υπάρχουν κάποιοι κανόνες που δεν πρέπει να… παραβιάζονται.

Αποφύγετε τους υδατάνθρακες

Μπορεί οι υδατάνθρακες να είναι απαραίτητοι στην καθημερινή διατροφή αλλά πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολικές ποσότητές τους.

Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι εάν καταναλώνετε πάρα πολύ ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά θα αποκτάτε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των θερμίδων αυτών δεν καίγεται με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε λίπος.

Αποβάλλετε το άγχος

Όταν κάνετε δίαιτα, η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο γι’ αυτό η επίδρασή της είναι μεγάλη και πολλές φορές, αρκετές γυναίκες αγχώνονται.

Έτσι, όταν σας πιάνει πανικός, ο οργανισμός παράγει μία ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Αυτή ενεργοποιεί ένα ένζυμο, την λιποπρωτεϊνική λιπάση, η οποία ευθύνεται για τη λιπογένεση.

Ξεκουραστείτε

Ο ύπνος πολλές φορές επηρεάζει την έκκριση της κορτιζόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κάνετε δίαιτα, εξαιτίας του στρες και της ψυχολογικής πίεσης, δεν κοιμάστε αρκετά. Αυτό δημιουργεί την κορτιζόλη, η οποία με τη σειρά της ευθύνεται για τη λιπογένεση.