Τώρα είναι η τέλεια εποχή να βελτιώσετε την άσκησή σας. Αν προσπαθήσετε περισσότερο, θα μπορέσετε σύντομα να φορέσετε τα αποκαλυπτικά, καλοκαιρινά σας ρούχα. Παρακάτω, ακολουθούν μερικά μυστικά για το πώς να ξεκινήσετε και να βρείτε την ώθηση που χρειάζεστε.

Τι σας ταιριάζει;

Το ωραίο με το fitness είναι ότι τα αποτελέσματα είναι ατελείωτα. Αλλά χρειάζεστε ένα στόχο που πραγματικά να σας δίνει ώθηση. Αναρωτηθείτε τι θέλετε να κερδίσετε από κάθε προπόνηση. Θέλετε, για παράδειγμα, να χάσετε βάρος και να δείχνετε τέλειοι με το μαγιό; Ή προτιμάτε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να αυξήσετε την απόσταση που διανύετε τρέχοντας;

Αν αυτό που επιδιώκετε είναι η απώλεια βάρους, ζυγιστείτε στην αρχή κάθε μήνα και ζυγιστείτε ξανά έπειτα από τέσσερις βδομάδες. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ένα καινούριο φόρεμα, ένα νούμερο μικρότερο, καθώς θα βλέπετε το σώμα σας να σμιλεύεται. Αν σας παρακινεί περισσότερο το να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να πάρετε μέρος σε αγώνα δρόμου, χρονομετρήστε το τρέξιμό σας για μια δεδομένη απόσταση και επαναλάβατε το ίδιο ύστερα από ένα μήνα, στοχεύοντας να διανύσετε την ίδια απόσταση σε λιγότερο χρόνο.

Εκμεταλλευτείτε το Facebook

Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε τη δική σας πρόκληση. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να παρακινείτε περισσότερο τον εαυτό σας και τους φίλους σας – και είναι εντελώς δωρεάν. Απλώς δημιουργήστε μια ομάδα και ορίστε μια πρόκληση για σας και τις φίλες σας, όπως το να κάνετε τέσσερις φορές γυμναστική τη βδομάδα. Όταν τελειώσετε μια προπόνηση, ενημερώστε τους όλους και ζητήστε τους να καταγράψουν και τις δικές τους.

Όσο περισσότεροι είναι εγγεγραμμένοι στην ομάδα, τόσο πιο δημιουργική μπορείτε να γίνετε. Γιατί να μην ορίσετε ως πρόκληση να καλύψετε την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη; Είναι 504 χλμ., οπότε ζητήστε από κάθε μέρος να τρέξει ή να περπατήσει για όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί κάθε βδομάδα. Δείτε πόσο γρήγορα μπορεί να φτάσει η ομάδα στη Θεσσαλονίκη (ή στην Αθήνα) προσθέτοντας τη χιλιομετρική απόσταση που έχετε καλύψει σε μια βδομάδα.

Κλείστε ένα ραντεβού

Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε επιπλέον ώθηση, γιατί δεν κλείνετε ένα ραντεβού με προσωπικό γυμναστή; Ζητήστε του να ελέγξει το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης και στη συνέχεια κλείστε ακόμα ένα ραντεβού στο τέλος του μήνα για να δει την πρόοδό σας, κάτι που θα σας δώσει το κίνητρο που χρειάζεστε για να κάνετε τις εβδομαδιαίες προπονήσεις σας. Ζητήστε του επίσης να σας φτιάξει ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε να αξιοποιήσετε καλύτερα το χρόνο σας στο ενδιάμεσο.

Κάντε την προσφορά σας

Δηλώστε συμμετοχή σε έναν αγώνα ή μια αθλητική διοργάνωση με φιλανθρωπικό σκοπό. Στη συνέχεια, κρατήστε ημερολόγιο για τις προπονήσεις σας και γράψτε πώς νιώθετε κάθε φορά. Θα βρείτε τις συμβουλές που χρειάζεσαι στην πορεία, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας ή να χρησιμοποιήσετε για τον επόμενο αγώνα.

Το μυστικό

Βρείτε έναν φίλο που θα ασκείστε μαζί και ανακαλύψτε τι πραγματικά σας αρέσει. Μην ακολουθήσετε ποτέ ένα πρόγραμμα που δεν μπορείτε να τηρήσετε. Όλα είναι θέμα διάθεσης και όλα ξεκινούν από εσάς!

Πηγή: omorfamystika