Οι γυναίκες συνήθως σκέφτονται πολύπλοκα και εκφράζουν τη σκέψη τους με πολλά λόγια όμως οι άντρες όταν έχουν κάτι στο μυαλό τους, δεν μιλάνε πολύ. Με αποτέλεσμα η γυναικεία λογική να μη μπορεί να ερμηνεύσει αυτά που κρύβουν στο… μυαλό τους.

Έτσι, όταν μια γυναίκα λέει «δεν ξέρω», υπονοεί συνήθως το «όχι» και γι’ αυτό επειδή είναι μια δύσκολη κουβέντα, συνήθως την αποφεύγουν. Όμως, στην περίπτωση που ένας άντρας πει την ίδια φράση, μπορεί να σημαίνει άγνοια για ένα γεγονός ή να μη θέλει εκείνη την ώρα να απαντήσει. Φανταστείτε δηλαδή να τον ρωτήσετε εάν έχετε βάλει σωστά τη μάσκαρα… Τότε, τι απάντηση περιμένετε;

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το γεγονός πως εσείς είστε πάρα πολύ ενθουσιασμένη για τις διακοπές που θα πάτε μαζί ενώ εκείνος το έχει πάρει χαλαρά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει ενθουσιαστεί. Απλώς, το δείχνει με διαφορετικό τρόπο από τον δικό σας.

Ένα ακόμη… πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις γυναίκες είναι το γεγονός ότι για τον άντρα τους μπορούν να προσποιηθούν και να βγουν με την, όπως υποστηρίζουν, βαρετή παρέα του για να του κάνουν το χατίρι ενώ οι άντρες, όταν βαριούνται, βαριούνται και ακόμη κι αν έρθουν μαζί σας κάπου, θα δείξουν τη… βαρεμάρα τους.

Βέβαια, η αντίληψη των αντρών που φεύγουν για να μην συζητήσουν κάτι, μπορεί να εξωθήσει κάθε γυναίκα. Σκεφτείτε όμως ότι εκείνος μπορεί να θέλει το χρόνο του για να σας μιλήσει. Οπότε, μην τον καταδικάζετε άδικα. Και να θυμάστε ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται ξεχωριστό χρόνο για να κάνει κάποια πράγματα μόνος.

Οπότε, μην του κρατήσετε μούτρα αν δεν σας έχει διαρκώς μαζί του ενώ εσείς τον έχετε συνέχεια κοντά σας. Άλλωστε, διαφορετική αντίληψη έχουν οι γυναίκες και διαφορετική οι άντρες…