Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φαγητά που επιλέγονται ιδιαίτερα για την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία φτιάχνονται.

Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα και λαχταριστά πιάτα αλλά υπάρχουν μερικά λάθη που γίνονται συχνά όταν τα μαγειρεύουμε και στερούν μεγάλο μέρος της απόλαυσής τους. Δείτε τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε…

Μην ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα πολύ νωρίς

Πολλοί είναι εκείνοι που βιάζονται να ρίξουν τα μακαρόνια στο νερό. Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι τα μακαρόνια κολλάνε μεταξύ τους και γίνονται πολύ μαλακά. Αφήστε το νερό να βράσει καλά πριν τα ρίξετε μέσα.

Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Το να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να τα αφήσετε έτσι είναι επίσης λάθος κίνηση. Η σωστή μακαρονάδα θέλει να ασχοληθείτε μαζί της, να την ανακατεύετε συχνά και να έχετε το νου σας για να μην κολλήσει. Φροντίστε να ανακατέψετε τα μακαρόνια σας με το που τα ρίξετε στην κατσαρόλα αλλά και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αποφύγετε να τα μαγειρεύετε σε μικρό σκεύος

Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια σας σε μικρό κατσαρολάκι και να τα σπάτε για να χωρέσουν είναι ακόμη ένα λάθος. Η θερμοκρασία του νερού στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προστίθενται τα μακαρόνια. Μετά από λίγα λεπτά η θερμοκρασία επανέρχεται στο σημείο βρασμού αλλά η ζημιά έχει γίνει. Τα μακαρόνια κάθονται στον πάτο και μαλακώνουν υπερβολικά, ενώ επίσης κολλάνε μεταξύ τους.