Για να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα χρειάζεστε:

– 200 γραμμάρια πράσινο σαπούνι ή σαπούνι μασσαλίας

– Το τρίβετε, όχι όμως όσο ψιλό τρίβετε το τυρί για μακαρόνια, αλλά σαν να φτιάχνετε τσιπς και τα το βάζετε σε δοχείο που αντέχει τη φωτιά

– Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα, 4 λίτρα νερό και το χύνετε πάνω από τα τριμμένα κομμάτια σαπούνι.

– Περιμένετε να κρυώσει εντελώς το μείγμα νερού με σαπούνι ( περίπου 3 ώρες ) και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν τζελ.

– Προσθέτετε 3 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα, ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε πλαστικά μπουκαλάκια.

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 2 σταγόνες αιθέρια έλαια κι αν θέλετε και τα χεράκια σας να μη χαλάσουν, ρίξτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αμυγδάλου ( όχι πικραμύγδαλο )

Πηγή: meacolpa.blogspot