Θέλετε να χάσετε βάρος και παράλληλα να βελτιώσετε την υγεία σας; Με τους τρεις κανόνες που δίνουν οι ειδικοί ούτε εγχείρηση θα χρειαστείτε ούτε θα πάρετε χάπια αδυνατίσματος και το πιο σημαντικό δεν θα παχύνετε ποτέ (αρκεί φυσικά να μην το ρίξετε μετά στην υπερκατανάλωση).

Να θυμάστε λοιπόν ότι είναι απαραίτητο να καταναλώνετε έναν συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων ημερησίως από τα τρόφιμα για να μπορείτε να εφαρμόζετε τις βασικές σας δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το περπάτημα. Για να αδυνατίσετε δηλαδή χρειάζεται να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεστε και να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα και σίγουρα θα δείτε αλλαγές στο σώμα σας.

Και μη νομίσετε ότι είναι εύκολο. Γι’ αυτό πρέπει να θυμάστε να τρώτε λιγότερο. Δηλαδή να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε για να χάσετε βάρος. Αυτός ο τρόπος συνήθως πιάνει αλλά συνήθως όσοι το ακολουθούν δεν αντέχουν για πολύ καιρό και πεινάνε. Εάν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία πρέπει να τρώτε διαφορετικά. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Θα πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Δηλαδή να προτιμάτε φαγητά χαμηλών θερμίδων που σας επιτρέπουν να καταναλώνετε περισσότερες ποσότητες φαγητών αντίστοιχες με αυτές που καταναλώνατε και πριν αλλά με λιγότερες θερμίδες. Πρακτικά θα μπορούσατε για παράδειγμα να φάτε ψητό κοτόπουλο αντί για τηγανιτό και να πίνετε γάλα χαμηλών λιπαρών αντί για πλήρες.

Και το πιο σημαντικό φυσικά είναι να αρχίσετε τη γυμναστική. Γιατί αν δεν το κάνετε, θα σας πάρει πολύ χρόνο μέχρι να επιτύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Κι αυτό γιατί με τη φυσική δραστηριότητα το σώμα σας θα γίνει μεταβολικά πιο ενεργό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.