Το κάπνισμα μπορεί να κάνει τις ρώγες του γυναικείου στήθους να… πέσουν! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Dr Anthony Youn, ένας από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρουργούς της Αμερικής!

Ο γιατρός από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, το επισημαίνει αυτό σε όλους τους ασθενείς του που υποβάλλονται σε αυξητική στήθους.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα που εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό εξαιτίας του καπνίσματος μπορεί να διαταράξει τη ροή του αίματος σε διάφορα σημεία του σώματος, επιβαρύνοντας τη διαδικασία επούλωσης από τη χειρουργική επέμβαση.

Οι τοξίνες αυτές μπορούν να «σκοτώσουν» ορισμένα σημεία του οργανισμού, σταματώντας τη ροή του αίματος σε αυτά.

«Κάθε φορά που βλέπω μία ασθενή μου που είναι καπνίστρια μαζεύομαι» λέει ο Dr Youn.

«Φοβάμαι πολύ ότι παρά τις προειδοποιήσεις μου, δε θα σταματήσει να καπνίζει ούτε πριν ούτε μετά την επέμβαση, κάτι που μπορεί να κάνει τις ρώγες του στήθους της να μαυρίσουν και να… πέσουν! Το έχω δει να συμβαίνει» προσθέτει.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε μια ασθενή-καπνίστρια, τις οποίας οι ρώγες έγιναν μοβ εξαιτίας του καπνίσματος μετά την επέμβαση, το οποίο οφείλεται για τη διακοπή της ροής του αίματος στις μικρές φλέβες που υπάρχουν στην περιοχή. Αν δεν παρασχεθεί ιατρική βοήθεια άμεσα υπάρχει κίνδυνος να μαυρίσουν και να πέσουν, ξαναλέει.

Όπως είπε, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βδέλλες για αρκετές μέρες, οι οποίες ρούφηξαν το νεκρό αίμα από το σημείο, προκειμένου να επανέλθει το υγιές ροζ χρώμα.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι καπνιστές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να επουλωθούν οι πληγές τους συγκριτικά με τους μη καπνιστές.