Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άστεγες γυναίκες στην Αμερική, ακόμη και σε θέματα όπως είναι η περίοδός τους, καταγράφει ντοκιμαντέρ του Bustle. Όπως εξηγεί, εάν είσαι μια γυναίκα που ζει στους δρόμους, το να σου έρχεται περίοδος είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόβλημα άνεσης, καθαριότητας και αξιοπρέπειας.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν 50.000 γυναίκες που ζουν στους δρόμους, έχοντας περιορισμένη πρόσβαση σε σερβιέτες και ταμπόν και ελάχιστες δυνατότητες για πλύσιμο. Έτσι αναγκάζονται να βρίσκουν διάφορους τρόπους προκειμένου να μείνουν καθαρές κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου.

«Νομίζω ότι το χειρότερο του να είσαι στο δρόμο, είναι ίσως το να είσαι γυναίκα», λέει στην κάμερα του Bustle μια νεαρή γυναίκα. «Αν είσαι γυναίκα, θέλεις το πρόσωπό σου να είναι καθαρό, να μυρίζεις όμορφα… Δεν είναι και τόσο ευχάριστο για εμάς όταν έχουμε περίοδο… Είναι άβολο», συμπληρώνει η 27χρονη η οποία εξηγεί ότι αυτός είναι ο όγδοος χειμώνας που βρίσκεται στο δρόμο.

«Αν υποφέρεις από πόνους περιόδου, τότε καλή τύχη», δηλώνει από τη μεριά της η Kailah. «Πάρε λίγο ζεστό νερό από κάποιο μαγαζί ή πάρε κάποιο παυσίπονο», συμπληρώνει.

«Ένα πακέτο ταμπόν κοστίζει ίσως γύρω στα 10 δολάρια, τα μισά από όσα βγάζω μέσα στη μέρα», λέει με τη σειρά της η Courtney. «Αγοράσω τα ταμπόν που χρειάζομαι και μένω χωρίς λεφτά για να φάω κάτι», εξηγεί η Victoria, ενώ η Alexa επισημαίνει πως πράγματι τα ταμπόν είναι ακριβά.

Όσο για τις πατέντες στις οποίες καταφεύγουν οι γυναίκες του ντοκιμαντέρ, όταν υπάρχει έλλειψη από προϊόντα που απορροφούν την αιμορραγία, είτε χρησιμοποιούν χαρτί υγείας ή χαρτοπετσέτες από κάποιο εστιατόριο, είτε ακόμη και πλαστικές σακούλες, πετσέτες και κάλτσες…

How Do Homeless Women Cope With Their Periods?The first installment of Bustle’s new documentary series, NSFWomen, explores what it’s like to have your period when you’re homeless.

For every share on this post up to 250 shares, Bustle will donate a pair of THINX underwear to homeless women in need via Distributing Dignity. http://bit.ly/2e2eL3T

Δημοσιεύτηκε από Bustle στις Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.