Αυτή η νοστιμότατη γαλοπούλα σερβίρεται κρύα καλύτερα, σε σάντουιτς με μαρούλι, ντομάτα και πατατοσαλάτα.

Υλικά:

1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο και πέτσα (περίπου 1 κιλό)
2 κ.γλ. μουστάρδα πικάντικη
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. πάπρικα
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν
1 κ.γλ. ξερό σκόρδο (προαιρετικά)

Για το γλάσο:
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Ανάβουμε τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να χωνέψει η φωτιά. (Τα τραβάμε στη μία μεριά του BBQ. Η άλλη πλευρά θα είναι κενή από κάρβουνα).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, δηλαδή τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά: ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, καγέν, σκόρδο.

Αλείφουμε με τα χέρια το μείγμα μουστάρδας και λαδιού σε όλο το στήθος καλά. Πασπαλίζουμε τα στερεά υλικά σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.

Ακουμπάμε τη γαλοπούλα στη σχάρα, στην πλευρά που είναι κενή από κάρβουνα. Θα σιγοψηθεί από τη ζέστη που έρχεται από το σημείο της εστίας για 2½ ώρες.

Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και αφού περάσουν 2½ ώρες αλείφουμε τη γαλοπούλα με το μισό γλάσο. Ψήνουμε για 15΄ επιπλέον. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο. Ψήνουμε για άλλα 15΄.

Μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο παχύ σημείο και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε η γαλοπούλα έχει ψηθεί. Αν το BBQ έχει καπάκι, το μισοκλείνουμε. Αλλιώς σκεπάζουμε με αυτοσχέδιο καπάκι τη γαλοπούλα. Όταν ψηθεί την αφήνουμε σκεπασμένη για 20΄ να ανακτήσει τα υγρά της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτεςκαι σερβίρουμε.

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 180 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)