Η περιοχή των τρικέφαλων, το πίσω μέρος του μπράτσου σας, είναι σύνηθες καταφύγιο του λίπους. Αλλά με λίγη προσπάθεια μπορεί να γίνει πιο σφιχτή, δυνατή και τονωμένη σε χρόνο μηδέν.

Εδώ θα βρείτε δύο από τις καλύτερες ασκήσεις που στοχεύουν, να εξαφανίσουν αυτό το επίμονο λίπος. Κάντε δύο σετ 12-15 επαναλήψεων, με 1 λεπτό διάλειμμα ανάμεσά τους.

Ξεκινήστε με ένα βαράκι 1,5 κιλού (ή με αυτό που θα βρείτε στο τεύχος) και αυξήστε το αν σας φαίνεται πολύ εύκολο.

Επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά όχι σε διαδοχικές μέρες.

Έκταση τρικέφαλων πάνω από το κεφάλι σε μπάλα
A. Πιάστε ένα βαράκι από τις άκρες με τα δύο χέρια και καθίστε σε μια φουσκωτή μπάλα άσκησης (αν δεν έχετε μπάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άκρη μιας καρέκλας). Κρατήστε τους κοιλιακούς σας σφιγμένους ώστε να μην καμπουριάζετε. Σηκώστε το βαράκι πάνω από το κεφάλι σας, φέρνοντας τους αγκώνες δίπλα στα αυτιά σας.

B. Λυγίζοντας τους αγκώνες σας, κατεβάστε αργά το βαράκι πίσω από το κεφάλι σας μέχρι σχεδόν να αγγίξει την πλάτη σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο και μετά ξανασηκώστε το βαράκι.

Αποφύγετε να…

…ανοίγετε τους αγκώνες σας προς τα έξω.

Push-ups τρικέφαλων

Α. Γονατίστε στο πάτωμα και προχωρήστε τα χέρια σας προς τα εμπρός μέχρι το σώμα σας να σχηματίζει ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα γόνατα. Τα χέρια σας θα πρέπει να είναι τοποθετημένα ευθεία κάτω από τους ώμους σας και οι κοιλιακοί σας τραβηγμένοι προς τα μέσα.

Β. Λυγίζοντας τους αγκώνες σας προς τα πίσω έτσι ώστε να παραμένουν κοντά στο σώμα σας, χαμηλώστε αργά το στήθος σας προς το πάτωμα όσο περισσότερο μπορείτε. Μείνετε σε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο και μετά σπρώξτε το σώμα σας πάλι προς τα πάνω.

Αποφύγετε να…

…σηκώνετε τα οπίσθιά σας προς τα πάνω ή να λυγίζετε τους αγκώνες σας προς τα έξω.

Πηγή: myself.gr