Φιλέτο μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε μπέικον

Δοκιμάστε να το φτιάξετε


ΓΥΝΑΙΚΑ
10:47
25/09/2011
Φιλέτο μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε μπέικον
1
loading

Απίθανο ζουμερό φιλέτο! Αν θέλετε πιο τραγανό το μπέικον, ψήστε το ρολάροντας το φιλέτο πάνω στη σχάρα.

Το µπέικον θα βοηθήσει το φιλέτο να παραµείνει ζουµερό και λιπαρό και θα το προστατέψει από το στέγνωµα, δίνοντάς του συγχρόνως απίθανη γεύση.

Σε νερό που βράζει ζεµατάµε τις λωρίδες µπέικον για 4΄-5΄. Tις στραγγίζουµε και τις ακουµπάµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Τυλίγουµε 2 φέτες µπέικον (σαν κορδέλα) περιµετρικά στα φιλέτα. Δένουµε σφιχτά µε σπάγκο ψησίµατος.

Αλατοπιπερώνουµε καλά τα φιλέτα.

Αφού λαδώσουµε τη σχάρα, ακουµπάµε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και ψήνουµε για 6΄. Τα αναποδογυρίζουµε και συνεχίζουµε για άλλα 6΄ το ψήσιµο. Σερβίρουµε µε πουρέ και γαρνίρουµε µε γλυκόξινη σάλτσα ντοµάτας.

Υλικά
• 8 φέτες μπέικον
• 4 φιλέτα μοσχαρίσια (περίπου 300 γραμμ. το ένα ή 4 εκατοστά πάχος)
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λίγο σπάγκο ψησίματος
• Γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
• Πουρές για το σερβίρισμα

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Panagiotis Alexandropoulos

    Φάτε μάτια μοσχαράκι και κοιλιά περίδρομο.... 🙂 Το μόνο που μου λείπει είναι ο σπάγκος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει