Όλες μας θυμόμαστε τις μαμάδες μας, να μας πιέζουν να πιούμε «την φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα», που είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Μία βιταμίνη που θα μας κράταγε «άτρωτες» στα κρυολογήματα και όχι μόνο. Και όντως είχαν δίκιο! Η Βιταμίνη C, γνωστή και με τον επιστημονικό όρο «ασκορβικό οξύ» (L-Ascorbic acid), είναι μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού λόγω της αντιοξειδωτική της δράσης, συμβάλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού, του νευρικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων μας από το οξειδωτικό στρες.

Βιταμίνη C για λαμπερό δέρμα;

Με το πέρασμα του χρόνου, οι ακτίνες UV αποδομούν τη βασική πρωτεΐνη στην οποία οφείλεται η σφριγηλή όψη του δέρματος μας, με αποτέλεσμα να προκαλείται χαλάρωση. Μετά από χρόνια ερευνών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η Βιταμίνη C, εκτός από τα γνωστά σε όλους μας οφέλη, βοηθάει στη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η Βιταμίνη C έχει την μοναδική ικανότητα να βοηθάει τον οργανισμό να παράγει επιπλέον κολλαγόνο και ελαστίνη, δίνοντας «εντολή» στους ινοβλάστες να συσφίξουν την επιδερμίδα. Αυτή η σύνθετη διαδικασία, οδηγεί στη δραστική επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και λάμψης του δέρματός.

Βιταμίνη C… να την πιεις στο ποτήρι!

Αν η κουζίνα και το στύψιμο πορτοκαλιών δεν είναι το δυνατό σας σημείο, υπάρχει πάντα η εναλλακτική της αυθεντικής πόσιμης Βιταμίνης C από το CollaZen+ με απίστευτη γεύση πορτοκάλι! Ένα.. «σφηνάκι» την ημέρα αρκεί για να νιώθετε νεότερη, πιο λαμπερή, και πιο …Zen από ποτέ!

Vitamin D… ο κρυφός «ήρωας» της καθημερινότητάς μας!

Οι περισσότεροι την γνωρίζουν, ως «η βιταμίνη του ήλιου» και αυτό γιατί παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας, με την έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Θα περίμενε κανείς πως σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, δεν θα είχαμε επ’ ουδενί πρόβλημα πρόσληψης Βιταμίνης D, όμως η αλήθεια απέχει κατά πολύ. Τα ευρήματα ποικίλων μελετών που πραγματοποιήθηκαν την χώρα μας είναι μάλλον απογοητευτικά. Οι Έλληνες, ανεξαρτήτως από την ηλικιακής ομάδας που ανήκουν, τον τόπο διαμονής και την κατάσταση της υγείας του, δεν εκτίθονται στον ήλιο όσο χρειάζεται προκειμένου να παραχθούν επαρκείς ποσότητες Βιταμίνης D στον οργανισμό. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που μας επιβάλλει να περνάμε τη μέρα μας μέσα σε κλειστούς χώρους, συμβάλλει ριζικά στην έλλειψη Βιταμίνης D. Παράλληλα, με την πάροδο των ετών, ο δυνατότητα του οργανισμού να παράγει εύκολα και γρήγορα βιταμίνη D συνεχώς μειώνεται.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η Βιταμίνη D;

Μελετητές υποστηρίζουν ότι η λήψη Βιταμίνης D θωρακίζει τον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Οι ευεργετικές της δράσεις όμως δε σταματούν εκεί, καθώς φαίνεται πως η λήψη της Βιταμίνης D έχει θετική επίδραση σε πολλά αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο Διαβήτης Τύπου 1, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η φλεγμονώδης νόσους του εντέρου και η ψωρίαση. Παράλληλα, προφέρει μοναδικά οφέλη σε ανθρώπους που πάσχουν από καρδιοπάθειες. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη Βιταμίνης D, σχετίζεται σε αρκετές περιπτώσεις με την εμφάνιση οστεοπόρωσης, την απώλεια οστικής πυκνότητας και την εμφάνιση μυϊκής αδυναμίας.

Άρα ο ήλιος… αρκεί;

Λόγω των επιπτώσεων που έχει η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα, η έκθεση στον ήλιο δε συνίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ικανό για να παράγει Βιταμίνη D ο οργανισμός. Σα να μην έφτανε αυτό, οι τροφές που καταναλώνουμε δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τα επίπεδα βιταμίνης D που χρειάζεται ο οργανισμός. Εάν θέλετε να ενισχύσετε παραπάνω τον οργανισμό σας, δοκιμάστε εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής, όπως η πόσιμη Βιταμίνη D3 από την CollaZen+ με ανεπανάληπτη γεύση πράσινο μήλο! Ένα «σφηνάκι» την ημέρα μπορεί να συμβάλει δραστικά στην παραγωγή της απαραίτητης ποσότητας Βιταμίνης D από τον οργανισμό μας. Βάλτε και εσείς το Zen στην καθημερινότητά σας… και νιώστε τη διαφορά! collazen